Connect with us

Μαγειρική

Κερκυραϊκή μανέστρα «κολοπίμπιρι» με κοκκινοπίπερο            

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

300 γρ. μανέστρα

40 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κύβους

2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα

1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτετε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτετε τη μανέστρα και βράζετε για 20΄. Σερβίρετε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement