Μαγειρική
Κερκυραϊκή μανέστρα «κολοπίμπιρι» με κοκκινοπίπερο
Υλικά (για 4 άτομα)
300 γρ. μανέστρα
40 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο , κομμένο σε κύβους
2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
1½ κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1.000 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για 3΄. Προσθέτετε το κοκκινοπίπερο, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, προσθέτετε τη μανέστρα και βράζετε για 20΄. Σερβίρετε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.