Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημήτρης Μάντζος: «Ορθώνουμε κυβερνητικό ανάστημα»

Με το βλέμμα στην κάλπη των ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απευθύνει προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες, διευρύνοντας την κοινωνική του βάση

Published

on

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Ενίσχυση των ποσοστών του και επιβεβαίωση των δημοσκοπικών προβλέψεων στις ευρωεκλογές επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, επιχειρώντας να διευρύνει την κοινωνική του βάση μέσα και από το προσκλητήριο που έχει απευθύνει σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Αυτό επανέλαβε χθες από την Πάτρα, ο πατρινής καταγωγής Βουλευτής Επικρατείας και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών, Δημήτρης Μάντζος, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέα.
Ο κ. Μάντζος παρευρέθηκε στην Πανηγυρική Δοξολογία, ενώ στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συναντήσει στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ της Ρήγα Φεραίου, ενώ σε δηλώσεις του στη «Γ», ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για την πατρίδα και το λαό μας, αλλά και για τον χώρο μας, καθώς μετά από μία μεγάλη αύξηση των ποσοστών μας στις εθνικές εκλογές και μετά τα θετικά αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανάμεσα στα οποία και η δεύτερη θέση της περιφερειακής μας παράταξης στη Δυτική Ελλάδα με τη σημαντική προσπάθεια του Σπ. Σκιαδαρέση και όλων των υποψηφίων, έρχεται το επόμενο κρίσιμο ραντεβού που είναι οι ευρωεκλογές. Εκεί θέλουμε να είμαστε ακόμη πιο ενισχυμένοι στην κάλπη ώστε στις εθνικές εκλογές που είναι ο τελικός στόχος της προσπάθειάς μας να μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στη Ν.Δ. με αξιώσεις, ως η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» και προσέθεσε πως «στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές θα ανοίξουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την Ελλάδα και την Ευρώπη του μέλλοντος, θα μιλήσουμε για τα μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας μας, του κράτους δικαίου, της δίκαιης ανάπτυξης, της ενεργειακής δίκαιης μετάβασης. Κι έτσι θέλουμε να αξιολογηθούμε από τους πολίτες και στην επόμενη κάλπη».
«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ»
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος επεσήμανε πως «παρακολουθούμε με απόλυτο σεβασμό και προσοχή την ταυτοτική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ που τελικά εξελίχθηκε σε υπαρξιακή. Σίγουρα οι εξελίξεις αφορούν όλο το πολιτικό σκηνικό, όμως εμείς δεν παρεμβήκαμε σε αυτή την κρίση, ούτε θελήσαμε βραχυπρόθεσμα κομματικά οφέλη. Η απόφασή μας είναι να κάνουμε τη δική μας δουλειά».
«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ»
Όσον αφορά στην «προσέλκυση» ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως «προκύπτει πως ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων μετακινούνται. Όμως η πολιτική δεν είναι λογιστήριο, ούτε υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία. Στο πλαίσιο αυτό επιβεβαιώνεται η άποψή μας να μην απευθυνόμαστε μόνο σε κομματικά ακροατήρια ή να μην μιλούμε για συγκολλήσεις κορυφής ή ανταλλαγής στελεχών, αλλά να μιλάμε στην κοινωνία. Εδώ στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος δεν προσήλθε στις κάλπες. Υπάρχουν πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί λοιπόν είναι οι προνομιακοί αποδέκτες του δικού μας προσκλητηρίου. Εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία και διευρύνουμε την κοινωνική μας βάση. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά και να επιστρέψουν στην πολιτική, ώστε να συνδιαμορφώσουμε την πρόταση που έχει ανάγκη ο τόπος μας».
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
«Επιστροφή στη βάση μέσω διάδρασης και ανοικτού διαλόγου με την κοινωνία. Αυτός είναι ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ και έτσι εμείς εννοούμε την πολιτική συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Μάντζος ανακοινώνοντας πως θα συνεχιστεί το οδοιπορικό σε όλη τη χώρα μέσω τοπικών θεματικών συνεδρίων για όλα τα μείζονα θέματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement