Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Στοίχημα

Τα μεγαλύτερα στοιχηματικά σκάνδαλα της ιστορίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ποια είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο στοίχημα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία του αθλητισμού;

Τα περισσότερα σπορ, από μόνα τους, είναι συναρπαστικά. Όταν, όμως, συνδυάζονται και με το στοίχημα η απόλαυση πολλαπλασιάζεται. Όχι μόνο γιατί υπάρχει η πιθανότητα μικρού ή μεγάλου οικονομικού κέρδους. Αλλά και γιατί αυτός ο συνδυασμός αυξάνει κατακόρυφα την αδρεναλίνη κατά την προσμονή και παρακολούθηση ενός αθλητικού γεγονότος.

Δεδομένα, λοιπόν, η εκρηκτική άνοδος των στοιχηματικών εταιριών τις τελευταίες δεκαετίες, έχει προσθέσει τρομερή έλξη στον κόσμο των σπορ. Μαζί, όμως, ως ήταν αναμενόμενο, έχει πολλαπλασιάσει και τις περιπτώσεις διαφθοράς παικτών και αθλητικών παραγόντων που επιδιώκουν να τζογάρουν πάνω σε προσυμφωνημένα παιχνίδια ή να εξαγοράσουν παίκτες και διαιτητές, ώστε να αποκομίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω στοιχήματος.

Διαβάστε επίσης: Κλήρωση EURO 2024 – Μάθετε τα πάντα για τα γκρουπ δυναμικότητας!

Σχεδόν κάθε χρόνο, σε πολλές χώρες του κόσμου, κυκλοφορούν διάφορες φήμες για ματς «περίεργα», ύποπτα, «στημένα», ιδίως στα δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Φήμες για μυστικές συμφωνίες παραγόντων, για επηρεασμούς διαιτητών, για απολύσεις προπονητών που δεν υπάκουσαν σε «άνωθεν εντολές». 

Όλα αυτά έχουν άμεσο αντίκτυπο και στο κομμάτι του στοιχήματος. Κάνουν τους παίκτες εξαιρετικά επιφυλακτικούς. Συχνά, φτάνουν να θεωρούν ύποπτο, κάθε αγώνα που δεν επικρατεί το φαβορί ή, ακόμα χειρότερα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα «έριξε στον κουβά» το δελτίο τους, ξεχνώντας ότι στον αθλητισμό υπήρχε ανέκαθεν το στοιχείο της έκπληξης. Ανέκαθεν, βέβαια, υπήρχε και το στοιχείο της διαφθοράς και της απάτης…

Λιγότερο γνωστό, παρά ταύτα, είναι ότι δωροδοκίες και στημένα δε συμβαίνουν μόνο στα πιο δημοφιλή αθλήματα, αλλά και σε αυτά που έπονται στις προτιμήσεις του κοινού, παγκοσμίως. Ίσως, μάλιστα, όσοι λιγότεροι προβολείς πέφτουν σε ένα σπορ, τόσο ευκολότερη είναι η χειραγώγηση. 

Με αφορμή λοιπόν το πρόσφατο σκάνδαλο Τονάλι, που κλονίζει για μία ακόμα φορά το πολύπαθο – από τέτοιες ιστορίες – ιταλικό ποδόσφαιρο, επιλέξαμε να θυμηθούμε, με χρονολογική σειρά, 10+1 αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις από διάφορα σπορ, που αποκαλύφθηκαν και ενίσχυσαν, δικαιολογημένα, τη δυσπιστία του κοινού στο «ευ αγωνίζεσθαι».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Foxbet.gr!


Ροή ειδήσεων

Advertisement