Connect with us

Μαγειρική

  Ρεβίθια φούρνου κοκκινιστά με χταπόδι       

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

200γρ. ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς σε νερό

1½ κιλό χταπόδι καθαρισμένο, σε χοντρά κομμάτια

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

400γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

4-5 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 40 λεπτά να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το ζωμό τους. Βάζετε το χταπόδι σε κατσαρόλα και το βράζετε με το νερό που θα βγάλει για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να μείνει με ελάχιστο ζωμό. Προσθέτετε στο χταπόδι το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνετε την τομάτα, ένα φλιτζάνι από το ζωμό των ρεβιθιών, τη δάφνη, το μπαχάρι και ανάλογο πιπέρι. Προσέχετε να μη βάλετε αλάτι στην αρχή του μαγειρέματος επειδή το χταπόδι είναι αλμυρό από μόνο του. Σιγοβράζετε το φαγητό για 5 λεπτά και προσθέτετε τα ρεβίθια. Αφήνετε να πάρει μια βράση και μετά ρίχνετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος (προτιμότερο να είναι πήλινο). Αν ο ζωμός του φαγητού δεν σκεπάζει τα ρεβίθια και το χταπόδι, προσθέτετε λίγο από το ζωμό των ρεβιθιών που φυλάξατε ώστε να σκεπαστεί το φαγητό. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ψήνετε για 30 λεπτά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement