Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Βίβιαν Σαμούρη: «Να δοθεί τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων»

Published

on

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι ως επικουρικό προσωπικό στις δομές υγείας που προσελήφθησαν στο ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας. Αίτημά τους είναι η μονιμοποίησή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στο πλευρό του επικουρικού προσωπικού βρέθηκε η αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας για μόνιμη σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές κι αυτό είναι μια απελπισία πλέον, από τη μια με την υποχρηματοδότηση και με το «πάγωμα» των προσλήψεων να υποβαθμίζεται διαρκώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αυτό να έχει άμεσες επιπτώσεις σε βάρος του λαού και από την άλλη οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία να είναι σε διαρκή εργασιακή ομηρία, να ζουν στην αβεβαιότητα και με την ψυχή στο στόμα για το αν θα μπορούν να έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, το ποτήρι ξεχείλισε, αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί».
Να σημειωθεί πως αντιπροσωπεία των εργαζόμενων συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μάλλιο, του εξέφρασαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν να τα μεταφέρουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement