Connect with us

Ελλάδα

Φορολογικό: Βελτιώσεις για Περιπτερούχους και αυτοκινητιστές Ταξί

Published

on

Τις τέσσερις βασικές βελτιωτικές παρεμβάσεις που επιφέρει το υπουργείο Οικονομικών στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «επειδή τα περίπτερα εμπορεύονται προϊόντα με χαμηλό κέρδος, μας έπεισαν, στον διάλογο, ότι θα πρέπει να υπάρξει μία ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο, ως προς την επιβάρυνση λόγω τζίρου», σημείωσε.
+Τέλος, τόνισε πως «στα ταξί, όσοι έχουν μερίδιο μέχρι 25% θα έχουν μείωση κατά 50% στο τεκμήριο που επιβάλλεται από τον νόμο».Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι αυτές είναι οι βασικές εξαιρέσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου. Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι εφεξής ο ελεγκτικός μηχανισμός δίνει το βάρος στη σύλληψη της φοροδιαφυγής που τελείται από τα «μεγαλύτερα και τα μεγάλα ψάρια» της αγοράς.
Παράλλλα έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση και καμία ανοχή, σε σχέση με την εγκατάσταση των POS. Στην κατεύθυνση αυτή συστήνεται ομάδα εργασίας που θα μετέχουν υπουργείο, ΑΔΑΕ, φορείς της αγοράς προκειμένου να προχωρήσει η εγκατάσταση, πολύ περισσότερο που το σύστημα έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και δεν πρέπει να τεθεί σε διακινδύνευση η χρηματοδότηση της χώρας, «γιατί ο ένας παριστάνει ότι πονάει η μέση του, ο άλλος λέει ότι πονάει η πλάτη του και ο τρίτος γιατί ήρθαν τα… Χριστούγεννα και μετά η Πρωτοχρονιά. Θέλω να είναι σαφές, είπε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι θα μπουν σε εφαρμογή τα POS και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει διαφορετικά».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement