Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελεύθερος ο Ηλείος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Published

on

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας από την Ηλεία που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν συστηματικά, στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, αποκομίζοντας κέρδη που αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο Ηλείος φερόμενος ως μέρος της εγκληματικής οργάνωσης, που κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας Αθηνών πριν από μερικές ημέρες, αρνήθηκε την συμμετοχή του στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση και την κατηγορία που του έχει αποδοθεί και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Αθηνών που χειρίζεται την υπόθεση, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Ελεύθερος ο Ηλείος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
ΦΩΤ.: EUROKINISSI

Μια από τις συλλήψεις πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της νότιας Ηλείας και σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Κοζάνη.

Σε βάρος των συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για -κατά περίπτωση- συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων. Το περιουσιακό όφελος που είχε αποκομίσει η εγκληματική οργάνωση ξεπερνά το ποσό των 420.000 ευρώ και η συνολική ζημιά σε βάρος των νόμιμων εταιρειών παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών προγραμμάτων ανέρχεται στα 2.240.000 εκατ. ευρώ.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 43 άτομα πελάτες της οργάνωσης.

Από την πλευρά τους, τα βασικά μέλη λειτουργούσαν με δικό τους πελατολόγιο ως μεταπωλητές των παράνομων συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ για να μην γίνουν αντιληπτοί εισέπρατταν τα χρήματα σε μετρητά ή μέσω τραπεζικών ιδρυμάτων ή διαδικτυακών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, καθώς και μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement