Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πάτρα: Στο πλευρό των απόρων και αυτές τις γιορτές η τοπική Εκκλησία

Published

on

Τα Χριστούγεννα έρχονται και η Ιερά Μητρόπολη Πατρών μαζί με τις κατά τόπους ενορίες της Πάτρας θα βρίσκονται και σε αυτές τις γιορτές στο πλευρό των οικογενειών εκείνων που δεν έχουν τα απαραίτητα για την καθημερινότητα τους, έχοντας περιέλθει στον εφιάλτη της φτώχειας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης πάτερ Αρτέμιος, οι ενορίες της Πάτρας θα μοιράσουν και φέτος 2.500 σακούλες με τρόφιμα στις οικογένειες που είναι άπορες ή που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Στις σακούλες αυτές θα υπάρχουν είδη υγιεινής, αλλά και δώρα για όσες οικογένειες έχουν μικρά παιδιά. Παράλληλα, ο Άρτος της Αγάπης η βασική δομή της Ιεράς Μητρόπολης για τον επισιτισμό των απόρων που δίνει σε καθημερινή βάση 400 μερίδες με έτοιμο φαγητό θα έχει για τις μέρες που έρχονται ένα γιορτινό μενού, με τα απαραίτητα γλυκίσματα.

Το μενού αυτού θα ισχύσει και τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Επιπλέον οι δύο ενορίες που δίνουν σε καθημερινή βάση από 100 μερίδες φαγητό σε απόρους, αυτή της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Τριάδας θα είναι και αυτές τις μέρες στο πλευρό των ατόμων και των οικογενειών που φροντίζουν.

Σύμφωνα με τον πάτερ Αρτέμιο κάθε χρόνο παρατηρείται μια αύξηση των ατόμων και των οικογενειών που στρέφονται για τον επισιτισμό τους, αλλά και για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες στη Εκκλησία.

Κι η αύξηση αυτή που κορυφώθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει σταθερούς ανοδικούς ρυθμούς και μετά τα χρόνια της πανδημίας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement