Connect with us

Μαγειρική

Η σοκολατίνα του «Καραβίτη»             

Published

on

 

 

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για το παντεσπάνι

5 αυγά

125 γρ. ζάχαρη

125 γρ. αλεύρι

30 γρ. κακάο

Για το σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. νερό

30 γρ. κονιάκ

Για την κρέμα

400 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

100 γρ. γλυκόζη

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνετε σιγά-σιγά στα αυγά ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄. Αφήνετε να κρυώσει καλά. Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2΄. Στο τέλος προσθέτετε και το κονιάκ. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη. Μόλις πάρουν βράση, τα αδειάζετε μέσα στη σοκολάτα η οποία πρέπει να είναι αρκετά ζεστή. Ανακατεύετε και προσθέτετε λίγη-λίγη την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Κόβετε οριζόντια το παντεσπάνι σε δύο δίσκους. Τοποθετείτε το ένα μέσα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ., το ραντίζετε με το σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε στο ψυγείο για αρκετή ώρα. Ξεφορμάρετε και γαρνίρετε με τρούφα σοκολάτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement