Connect with us

Μαγειρική

Ρολό χοιρινό με χουρμάδες, δαμάσκηνα και μπέικον       

Published

on

 

 

Υλικά (για 6-8 άτομα)

Για το ρολό χοιρινό

2-3 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ

2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς κόκαλα, άκοπος

3 κουτ. σούπας μουστάρδα

1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα

150 γρ. μπέικον σε φέτες

200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια

200 γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια

500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) κόκκινο κρασί

250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό

250 γρ. μανιτάρια λευκά, ολόκληρα

400 γρ. (8 τεμάχια) κρεμμύδια στιφάδου, μικρά

1 κυδώνι μεγάλο

Αλάτι, πιπέρι

3-4 φύλλα αλουμινόχαρτο

Για τον πουρέ πατάτας

1 συσκευασία Πουρές Πατάτας

300 ml (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο

200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανοίγετε και χτυπάτε το χοιρινό να γίνει λεπτό. Στρώνετε τα φύλλα αλουμινόχαρτο σε ταψί. Μαρινάρετε το χοιρινό με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το τοποθετείτε πάνω στο αλουμινόχαρτο, κατά μήκος. Ρίχνετε τη γλυκιά πάπρικα κατά μήκος. Απλώνετε το μπέικον σε φέτες και ρίχνετε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα. Τυλίγετε και σφίγγετε με το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200°C, με αντιστάσεις, για 2 ώρες. Ανοίγετε κατά μήκος το αλουμινόχαρτο, ρίχνετε το κόκκινο κρασί και αφήνετε να ψηθεί μισή ώρα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη μια ώρα, στους 200°C. Παίρνετε τα ζουμιά του (πρέπει να είναι γύρω στα 3-4 φλιτζ. τσαγιού). Βάζετε σε κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια στιφάδου, καθαρισμένα, και το κυδώνι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες κυδωνάτες. Σκεπάζετε με τον ζωμό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, για 20 λεπτά. Βγάζετε από το ζουμί διαδοχικά τα μανιτάρια, τα κυδώνια και τα κρεμμύδια. Δοκιμάζετε τον ζωμό, μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι, και τον «δένετε» με το κορν φλάουρ, αφού το έχετε αραιώσει σε κρύο νερό. Ετοιμάζετε τον πουρέ πατάτας, όπως αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε το βούτυρο, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι και το αλάτι. Κόβετε το ρολό σε φέτες. Τοποθετείτε κατά μήκος σε πιατέλα τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τον πουρέ, με κορνέ. Περιχύνετε με τη σάλτσα και γαρνίρετε, με βασιλικό, μέντα και μαϊντανό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement