Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα απάτη στην Πάτρα μέσω Ινδίας…

Published

on

Ακόμη και μέσω μικρών αγγελιών επιχειρούν κάποιοι να εξαπατήσουν πολίτες στην Πάτρα οι οποίοι κάνουν αναζητήσεις διαφόρων ειδών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δέχονται τηλεφωνήματα ακόμα και από το εξωτερικό από δήθεν αγοραστές των προς πώληση αντικειμένων.

Ένα απ’ τα κόλπα που χρησιμοποιούν είναι το εξής: ο υποτιθέμενος αγοραστής ζητά από τον πωλητή να του κοινοποιήσει τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού, τον κωδικό swift, τον αριθμό του τηλεφώνου του και τη διεύθυνση κατοικίας από όπου θα παραλάμβανε για λογαριασμό του ο κούριερ το προϊόν.
Αναφέρει ακόμα πως αφότου εξοφλήσει τον λογαριασμό θα επικοινωνήσει με τη μεταφορική εταιρεία ώστε να παραλάβει το είδος.

Στη συνέχεια ενημερώνει τον πωλητή ότι κατέβαλε για παράδειγμα 100 ευρώ επιπλέον που περίπου αντιστοιχεί στο κόστος μεταφοράς και τώρα ξεκινά η απάτη. Ο υποτιθέμενος αγοραστής ενημερώνει τον πωλητή ότι έλαβε ένα μέιλ από πολυεθνική ινδική τράπεζα για να διασφαλιστεί όπως σημειώνεται η ασφάλεια συναλλαγής. Για να καταβληθεί το ποσό στον λογαριασμό του πωλητή θα πρέπει ο τελευταίος να πληρώσει τον διαμεταφορέα (δηλαδή τον ενδιάμεσο μεταξύ αγοραστή και τράπεζας) 100 ευρώ σε bicoin.

Μάλιστα του εξηγεί και τα βήματα για την αγορά bicoins μέσω on line ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων και με τη χρήση τραπεζικής κάρτας.
Παράλληλα του έρχεται και ένα δεύτερο μέιλ που του προτείνει να κάνει συναλλαγές και διαδικτυακές αγορές μέσω του λογαριασμού της -όντως υπαρκτής- Ινδικής τράπεζας. Εάν ο πωλητής πέσει στην παγίδα δε χάνει μόνο τα 100 ευρώ προς τη μεταφορική εταιρία αλλά θα έχει κοινοποιήσει και τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας όπως και τα υπόλοιπα προσωπικά δεδομένα. Αν δεν «τσιμπήσει» λαμβάνει και τρίτο μέιλ με το οποίο δήθεν η τράπεζα τον ενημερώνει ότι θα καταφύγει σε νομικές κινήσεις εναντίον του αν δεν πληρώσει τα 100 ευρώ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement