Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δοξολογία και ευχές-Στην Ευαγγελίστρια η θεία λειτουργία για το νέο έτος

 Στη συνέχεια κοπή βασιλόπιτας στον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια

Published

on

Με Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών για τον καινούργιο χρόνο και ανταλλαγή ευχών, θα ξεκινήσει η νέα χρονιά, 2024 για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11 το πρωί, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών για τον καινούργιο χρόνο, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στις 11.30 το πρωί καλεί τους πολίτες στο Δημαρχείο, για την εκδήλωση κοπής της

Πρωτοχρονιάτικης πίτας και ανταλλαγής ευχών.

Ακολούθως στις 12.30 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης θα ανταλλάξει ευχές για την Πρωτοχρονιά, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής, ισόγειο), στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί πως στη Δοξολογία έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους θα τελεστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 6 το απόγευμα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, μετά το τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή κοπής της βασιλόπιτας από τον Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εξ άλλου την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2 και ώρα 15.00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Τη συνεδρίαση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής, ισόγειο) συγκαλεί ο Χαράλαμπος Μπονάνος ως πλειοψηφών Περιφερειακός Σύμβουλος της Αχαΐας, ως μεγαλύτερης Περιφερειακής Ενότητας, ο οποίος θα είναι και ο προεδρεύων.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται δύο θέματα, η εκλογή και συγκρότηση του Προεδρείου, όπως επίσης η ψήφιση των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Περιφερειακής Επιτροπής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement