Connect with us

Μαγειρική

Συνταγή για λαχταριστό κορμό σοκολάτας

Published

on

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα υπέροχο γλυκό ιδανικό για την περίοδο των γιορτών αλλά και οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Έχει πλούσια γεύση σοκολάτας και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, αν επιλέξετε να το φτιάξετε για ένα γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλους σας.

Ο κορμός σοκολάτας φτιάχνεται με βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι και κακάο. Μπορεί να προστεθούν και άλλα υλικά, όπως ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας. Για

Συνταγή για λαχταριστό κορμό σοκολάτας

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά
1 φλιτζάνι (200 γρ.) ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι (25 γρ.) κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για την κρέμα σοκολάτας:

1/2 φλιτζάνι (120 γρ.) κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) σοκολάτα υγείας, κομμένη σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομμάτια

Για την επικάλυψη:

1/2 φλιτζάνι (100 γρ.) σοκολάτα υγείας, κομμένη σε κομμάτια
1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Για το παντεσπάνι:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20×30 εκ.
  3. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder.
  5. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που εισάγουμε στο κέντρο του παντεσπάνι.
  7. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς.

Για την κρέμα σοκολάτας:

  1. Σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας απαλά.
  3. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσουμε.

Για την επικάλυψη:

Σε ένα μπολ, λιώνουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συναρμολόγηση:

  1. Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας πάνω στο παντεσπάνι.
  2. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό το παντεσπάνι , για να μην σπάσει.
  3. Καλύπτουμε τον κορμό με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.
  4. Γαρνίρουμε με τη λιωμένη σοκολάτα για πιο πλούσια γεύση σοκολάτας.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσουμε 1/2 φλιτζάνι κακάο επιπλέον στο παντεσπάνι.
  • Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να χρησιμοποιήστε σοκολάτα υγείας για την κρέμα και την επικάλυψη.
  • Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να διακοσμήσετε τον κορμό με σταγόνες σοκολάτας ή καραμελωμένα φουντούκια.
  • Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε τον κορμό με σαντιγί σε διάφορα σχέδια χρησιμοποιώντας ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής.

την επικάλυψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σοκολάτα μαύρη, γάλακτος ή λευκή. Το εντυπωσιακό αυτό γλυκό μπορεί να σερβιριστεί κομμένο σε φέτες. Μια συνταγή που αξίζει να φτιάξετε και να απολαύσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement