Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τιμήθηκαν με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στην Πάτρα – Ο Πέτρος Χριστόπουλος έπιασε τον Σταυρό-Κρατώντας τη σημαία έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα τη θάλασσα

Έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στον μόλο της Αγίου Νικολάου

Published

on

Με τη σημαία να κυματίζει στη θάλασσα, τον 22χρονο φοιτητή Πέτρο Χριστόπουλο του Αντωνίου να πιάνει το Σταυρό ανάμεσα στους πενήντα περίπου νέους και νέες που αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στον μόλο της Αγίου Νικολάου για να πάρουν την ευλογία, ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, κορυφώθηκε πριν από λίγο ο λαμπρός εορτασμός των Θεοφανίων στην Πάτρα.

Παρουσία πλήθους κόσμου, της υφυπουργού Υποδομών Χριστίνας Αλεξοπούλου, της Περιφερειακής και Δημοτικής Αχαΐας, εκπροσώπων στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάδυσης στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Τον Σταυρό έριξε στην θάλασσα ψάλλοντας το “Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε” ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο και τους ιερείς από την Ευαγγελίστρια, πάνω από το φέρι μποτ “Χρύσα”.

Μεγάλη η συγκίνηση του Μητροπολίτη όταν άκουσε τους νέους να ψάλλουν τον Εθνικό Υμνο μέσα στη θάλασσα, κρατώντας ψηλά τον Σταυρό και την Ελληνική Σημαία. “Μπράβο σας παιδιά που τιμάται την Ορθοδοξία και την Ελλάδα” είπε χαρακτηριστικά.

Στον τυχερό που έπιασε τον Σταυρό, τον 22χρονο Πέτρο Χριστόπουλο του Αντωνίου, φοιτητή και αθλητή πυγμαχίας ο Μητροπολίτης του προσέφερε ένα χρυσό σταυρό ως ευλογία και σε όλους όσοι έπεσαν στην θάλασσα τους πρόσφερε μια εικόνα ως ευλογία.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ορθοδοξία μας τιμά σήμερα το Βάπτισμα του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και την φανέρωση του Αγίου Πνεύματος.

Στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της Ευαγγελίστριας, όπου τελέστηκε (7-10 π.μ.) Όρθρος και η Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου.

Στις 10 το πρωί τελέστηκε ο Μέγας Αγιασμός και στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή, με την εικόνα της Βαπτίσεως, το ιερό Ευαγγέλιο και τον Τίμιο Σταυρό, συνοδεία της Δημοτικής Μουσικής, αγήματος, συλλόγων και φορέων πραγματοποιήθηκε  (στις 11 π.μ.) η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement