Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Επιτέλους …ξεμπούκωσε

Published

on

 

Η Παναχαϊκή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη επί του Γιούχτα (3-1) ύστερα από 4 μήνες και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση

 

Επιτέλους …ξεμπούκωσε, επιτέλους ήρθε η πρώτη νίκη και μάλιστα με ανατροπή, καθώς η Παναχαϊκή χωρίς να παίξει το φαντεζί ποδόσφαιρο και χωρίς να… ζαλίσει τον αντίπαλό της πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, επικρατώντας του Γιούχτα με 3-1 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον από εδώ και πέρα κι ύστερα από αυτή την επιτυχία, όλα εξαρτώνται από την ίδια, καθώς η προσεχής αγωνιστική (15η) την βρίσκει να αναμετράται εκτός έδρας με το Αιγάλεω κι αν η μπάλα την πάει, τότε όλα μπορούν να γίνουν, όμως για την ώρα μπορεί ακόμη να πανηγυρίσει για το αποτέλεσμα που πέτυχε μόλις χθες, ύστερα από τέσσερις μήνες και πάρα κάτι.

ΤΗΝ «ΞΥΠΝΗΣΕ» ΤΟ 0-1 ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ 2-1

Η Παναχαϊκή μπορεί να μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο της Αγυιάς κόντρα στον Γιούχτα, προκειμένου να τον αιφνιδιάσει, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό -για πολλοστή φορά, κάτι πρέπει να προσέξει-δέχτηκαν από τους Κρητικούς νωρίς το γκολ μόλις στο 8ο ο πρώην παίκτης της Αλεξόπουλος που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και βρέθηκε σε θέση βολής κι έκανε το 1-0 για λογαριασμό του Γιούχτα. Το γκολ αυτό σαν να «ηλέκτρισε» τους παίκτες της κοκκινόμαυρης ομάδας και να τους «ξύπνησε», έτσι αντέδρασαν και μάλιστα πολύ γρήγορα, πρώτα με το σουτ του Πατρινού (10ο) κι ένα λεπτό μετά (11ο) με την κεφαλιά του Μπαξεβάνου, οπότε η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 12ο λεπτό το γήπεδο πήρε «φωτιά», όταν ο Τραορέ «ζάλισε» την άμυνα του Γιούχτα, «έστρωσε» στον Προύντζο, ο τελευταίος σκόραρε με το… καλημέρα που ήρθε και ισοφάρισε σε 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Έπειτα όλα έγιναν πιο εύκολα, οι παίκτες του Γιάννη Τάτση είχαν πάρει την ψυχολογία, προσπαθούσαν να βρουν τον κατάλληλο διάδρομο στην άμυνα του Γιούχτα και τον βρήκαν στο 20ό λεπτό, όταν ο Μπρους ενήργησε ως αμυνόμενος, ανέτρεψε τον Τραορέ με τον διαιτητή Παπαγεωργόπουλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Μπάρε με πολύ καλή εκτέλεση -παρά το σωστό πέσιμο του Πρινιωτάκη-πέτυχε το 2-1 και πλέον ο κόσμος άρχισε να… παραληρεί. Όσο η ώρα περνούσε η κοκκινόμαυρη ομάδα έψαχνε ένα ακόμη γκολ, που θα «κλείδωνε» ουσιαστικά τον αγώνα υπέρ της και παρά τις προσπάθειες των παικτών της (35΄Πατρινός ανακόπηκε) δεν το βρήκε.

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΗΡΘΕ Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή παραχώρησε χώρο στον αντίπαλο χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει. Κοίμισε το φίλαθλο κοινό που τους παρακολουθούσε, ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι που δεν τους… ένοιαζε κι αυτοί ήταν οι «σκληροπυρηνικοί», που φώναζαν διαρκώς και ενθάρρυναν τους παίκτες της Παναχαϊκής. Έτσι ο χρόνος κυλούσε υπέρ της κοκκινόμαυρης ομάδας με την Παναχαϊκή να σημειώνει κι άλλο γκολ, με σκόρερ τον Ντε Ολιβέιρα, που έκανε στο 89ο λεπτό κοφτή ντρίπλα σε αμυντικό του Γιούχτα και με σουτ έγραψε το 3-1 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ι. Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης (83΄ Μούλντερ), Λιοφάγος, Μπαρέ, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Νάστος, Προύτζος, Μασούρας (66΄Ντε Ολιβέιρα), Τραορέ (58΄ Γαϊτανίδης), Πατρινός (66΄Χριστόπουλος).

ΓΙΟΥΧΤΑΣ (Ν. Σουργιάς): Πρινιωτάκης, Γελαδάρης (61΄Μπουτσάκης), Κορνιλάκης (78΄Λώλης), Κόλα, Θεοδωράκης, Αλεξόπουλος, Κωστανάσιος, Μπρους (61΄Κίσσας), Βρεττός (61΄Λιποράσε), Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης (78΄ Γιούσεφ).

 

 

 

MVP

Την στήλη του mpv αυτή την αγωνιστική «κλέβει» ο έμπειρος ποδοσφαιριστής Αμαντού Τραορέ. Ο Γάλλος στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι αν θέλει μπορεί να βοηθήσει την Παναχαϊκή, καθώς τα δύο από τα τρία τέρματα προήρθαν από τον ίδιο. Το πρώτο μετά από ωραία ενέργεια έσπασε την μπάλα στον Προύντζο που έκανε το 1-1 και λίγο αργότερα ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι με τον Μπάρετ να σημειώνει την ανατροπή (2-1).

 

 

Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής

Στο ποδόσφαιρο συνήθως πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές όμως στην φετινή Παναχαϊκή είναι ο έμπειρος τεχνικός Γιάννης Τάτσης ο οποίος είναι από τους τεχνικούς που δεν φοβούνται να αναλάβουν ακόμα και όταν το πλοίο βρίσκεται λίγο πριν πέσει στα βράχια… Η χθεσινή νίκη της Παναχαϊκής ανήκει στον Γιάννη Τάτση που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να «φρενάρει» το πλοίο και όπως όλα δείχνουν μπορεί να είναι ο καπετάνιος που την τελευταία στιγμή θα το στρίψει πριν την συντριβή.

 

Ποιοι ξεχώρισαν…

Οι παίκτες που ξεχώρισαν πέρα από τον Τραορέ, ήταν ο νεαρός Προύντζος ο οποίος δεν σταμάτησε να τρέχει μέσα στο γήπεδο βγάζοντας το πάθος που λίγοι δείχνουν να έχουν στην κοκκινόμαυρη ομάδα ενώ σημείωσε και το τέρμα της ισοφάρισης.

Ο Ζαμόρα που έρχεται από το μακρινό Μεξικό έδειξε καλά στοιχεία όμως χρειάζεται χρόνο προσαρμογής αφού αισθάνεται έξω από τα νερά του.

Ο Γαϊτανίδης αν και δεν αγωνίστηκε πολύ δεν έδειξε ότι θα κάνει την διαφορά, αν και έχει στοιχεία. Να σημειωθεί φυσικά ότι στο χρονικό σημείο που μπήκε η Παναχαϊκή βρισκόταν συνεχώς πίσω από το κέντρο και αναμένουμε να τον δούμε με καλύτερη ματιά.

Ο Μπαξεβάνος είναι ένας παίκτης-εγγύηση στα μετόπισθεν και αυτό που έδειξε στο παιχνίδι με τον Γιούχτα είναι ότι έβγαλε και τσαμπουκά στους αντιπάλους του που μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει δώσει… Την ένταση δηλαδή που χρειάζονται όλες οι ομάδες.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ: «Ανατρίχιασα με τον κόσμο»

Ο έμπειρος τεχνικός Γιάννης Τάτσης μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε μεταξύ άλλων για την πρώτη νίκη της ομάδας:

«Σήμερα ήρθε μια νίκη που δικαιούμασταν από προηγούμενα παιχνίδια καθώς μας έλειψε από μικρές λεπτομέρειες

Σήμερα είχαμε αυτές τις λεπτομέρειες και είναι σημαντική η νίκη αυτή γιατί ξανά ήρθε με ανατροπή. Και όσο κι αν σας φανεί παράξενο ο Γιούχτας είναι μια καλή ομάδα με καλό ρόστερ.

Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια των παικτών και του κόσμου. Όπως είχαμε αναφέρει από την στιγμή που ήρθα στην Παναχαϊκή τον κόσμο δεν μπορείς να τον προσκαλέσεις, πρέπει κάτι να δει για να έρθει. Είδε στα προηγούμενα παιχνίδια την προσπάθεια που γίνεται και ήρθε. Μαζί με τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα ήρθε και παραπάνω κόσμος και κάναμε μια πολύ καλύτερη Παναχαϊκή.

Είναι συγκινητική η προσπάθεια που κάνουμε, είναι δίκαια και εννοείται ο βαθμός δυσκολίας από την αρχή είναι τεράστιος.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι ανατρίχιασα με τον κόσμο. Τον έχω ζήσει ως αντίπαλος αλλά όταν ανήκει στον οργανισμό είναι διαφορετικά».

 

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παναχαϊκή-Γιούχτας  3-1

Ηλιούπολη-Τηλυκράτης 1-0

Athens Kallithea-Παναθηναϊκός Β 3-0

Καλαμάτα-Αιγάλεω 1-0

Χανιά-Διαγόρας 4-0

Ιωνικός-Ολυμπιακός Β (15/1)

ΕΠΟΜΕΝΗ

15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αιγάλεω- Παναχαϊκή

Ολυμπιακός Β- Παναθηναϊκός Β

Τηλυκράτης- Ιωνικός

Γιούχτας- Καλλιθέα

Διαγόρας- Ηλιούπολη

Χανιά- Καλαμάτα

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 14 αγώνες)

Athens Kallithea     20-9   30

Χανιά                        26-9   29

Καλαμάτα                 21-11 24

Ηλιούπολη               12-13 23

Ιωνικός                    24-15 22

Διαγόρας                16-19 22

Γιούχτας                  13-16 15

Αιγάλεω                  10-19 14

Ολυμπιακός Β        19-11 11

Παναθηναϊκός Β  9-23   11

Παναχαϊκή           13-20 10

Τηλυκράτης           7-25   8

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement