Connect with us

Ελλάδα

Στον «Δημόκριτο» ο Μητσοτάκης – Ξεναγήθηκε στο «έξυπνο κτήριο» που θα στεγάσει την έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη

Published

on

ο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στον χώρο, όπου πραγματοποιείται ένα μεγάλο σχέδιο ανακαίνισης.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το ένα από τα πέντε κτίρια που ανακαινίζονται, όπου θα στεγαστούν οι ερευνητικές εργασίες γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή, όπου συνομίλησε με πολίτες της περιοχής για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια κάθισε σε καφέ της Αγίας Παρασκευής, όπου δέχθηκε ερωτήσεις από τον κόσμο.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement