Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η κυβέρνηση, απλώς, παρατηρεί

Published

on

THΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΡ. ΣΟΛΩΜΟΥ (*)

Τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα ευφορίας, με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις, που αφορούν σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας.

Πρώτο στην ιεράρχηση, η ακρίβεια τις επιπτώσεις της οποίας, βιώνουν καθημερινά εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλη τη χώρα.

Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα αποτελούν «ασπιρίνη» στην αντιμετώπιση της, καθώς η κυβέρνηση εξακολουθεί απλώς να παρατηρεί τις… ανοδικές τιμές, μη μπορώντας, παρά τις τρεις παρεμβάσεις που έχει κάνει σε 14 μήνες, να ανακόψει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Οι επιλογές της, παραμένουν ίδιες, με τη διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των έμμεσων φόρων, αλλά και με αδράνεια σε ότι αφορά τις συνέπειες για τις εταιρείες, που συστηματικά κερδοσκοπούν, καθώς κανένας και πολύ περισσότεροι οι πολίτες, δεν γνωρίζουν ποιο είναι το «επίμαχο» προϊόν, που πληρώνουν με «χρυσάφι».

Το ΠΑΣΟΚ έχει έγκαιρα καταθέσει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα γνωρίζει ο καταναλωτής το προϊόν στο οποίο διαπιστώνεται αισχροκέρδεια, ώστε να έχει τη δυνατότητα να «τιμωρεί» την εταιρεία.

Στο επίμαχο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, είναι τουλάχιστον υποκριτική η στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται (δήθεν) υπέρμαχος των δικαιωμάτων, τη στιγμή που ο ίδιος και η κυβέρνηση του, έχουν καταστρατηγήσει θεσμούς, δικαιοσύνη και ανεξάρτητες αρχές. Σε ότι αφορά τις αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, που άφησε ο πρωθυπουργός, είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση του κόμματος μας: Τα θέματα ισότητας, δικαιωμάτων και ανοιχτής κοινωνίας είναι κρίσιμα και όχι ήσσονος σημασίας και δεν μπαίνουν σε πολιτικά και εκλογικά παιχνίδια. Όπως έχει προχωρήσει η υπόλοιπη Ευρώπη σε αυτά τα θέματα, οφείλει να το πράξει και η χώρα μας.

Τέλος καθημερινά η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί άναυδη περιστατικά βίας, γυναικοκτονιών, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με μαφιόζικες εκτελέσεις, δίχως την παραμικρή αντίδραση της κυβέρνησης, παρά την πρόσφατη αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δικαιολογημένα οι πολίτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, αναμένοντας αποτελεσματικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, όχι επικοινωνιακής διαχείρισης, αλλά ουσιαστικές. Διαφορετικά η… Λατινική Αμερική θα ωχριά μπροστά στην Ελλάδα…

(*) Kαθηγήτρια Ιατρικής, Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement