Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομερτά” για την δολοφονία… και τα “δανεικά”! Εμπλέκονται “φουσκωτοί”; Δεν ανοίγουν στόματα στο Μεσολόγγι – Φοβάται και ο “φονιάς” του Μπάμπη;

Published

on

Τα σενάρια για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου δίνουν και παίρνουν. Την ίδια ώρα που ο 50χρονος Μάκης Ρήγας, ο κρεοπώλης της ιστορίας εξακολουθούσε να κρατά το στόμα του κλειστό, ακόμη και ενώπιον της ανακρίτριας, ο Εcho, ο σκύλος ανίχνευσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων και δύο εθελοντές, έβρισκαν την σορό! Η μάνα ειδοποιήθηκε ενώ στεκόταν πίσω από τα κάγκελα του Δικαστηρίου για να δει τον δολοφόνο του παιδιού της και στο άκουσμα της είδησης… κατέρρευσε! Τελικά από την αυτοψία που έγινε στο σημείο αλλά και από την ιατροδικαστική έκθεση που διενήργησε ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης φαίνεται πως ο Μπάμπης ο οποίος αγνοείτο για περισσότερες από δύο εβδομάδες έχασε τη ζωή του από πυροβολισμούς με καραμπίνα, τους οποίους προσπάθησε να αποφύγει. Ο δράστης μάλιστα φέρεται να χρησιμοποίησε φυσίγγια για αγριογούρουνο. Ο 31χρονος φέρεται να δολοφονήθηκε με έναν πυροβολισμό από κυνηγετική καραμπίνα που δέχθηκε πλαγιομετωπικά με τα σκάγια να του προκαλούν πολλαπλά τραύματα. Κάθε βολίδα είχε μέσα δέκα σκάγια.

Την ίδια στιγμή, συγκλονισμένη είναι η οικογένεια του νεαρού. Η αδελφή του 31χρονου, Χριστίνα ήταν αυτή που κλήθηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγνώρισης της σορού. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εικόνα που είδα» φέρεται να είπε στους συγγενείς της αφότου επιβεβαίωσε πως η σορός ανήκει στον αδελφό της.

Δεν αποκλείεται πάντως πριν τη δολοφονία του 31χρονου να προηγήθηκε κυνηγητό και ο νεαρός να προσπάθησε να κρυφτεί. Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών είναι ότι βρέθηκε στο σημείο στην προσπάθειά του να κρυφτεί από τον δράστη αλλά εντοπίστηκε τελικά και πυροβολήθηκε από ύψος, δηλαδή από πάνω προς τα κάτω. Σημειώνεται ότι δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη που να υποδηλώνουν πως κάποιος τον έσυρε στο σημείο. Οι έρευνες στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονουςσυνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο που είχε μαζί του καθώς και άλλα στοιχεία. Ετσι η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη. Για να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και DNA που μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για το ποιος ή ποιοι του αφαίρεσαν τη ζωή.

Κρίσιμο στοιχείο θεωρείται και ο εντοπισμός της καραμπίνας του Μπάμπη καθώς, όπως υποστηρίζει η οικογένειά του ο 31χρονος είχε μαζί του το όπλο την ημέρα που εξαφανίστηκε, και είναι κρίσιμο να εντοπιστεί, ώστε να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του. Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Μπάμπη εντοπίστηκε η μισή μέσα και η άλλη μισή έξω από τον βάλτο!  Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων.

Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΗ

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο 50χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή Μεσολογγίου, η οποία ξεκίνησε το πρωί γύρω στις 12:00 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:30. Σημειώνεται ότι οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς ο κρεοπώλης, το γεγονός ότι ακολούθησε διαφορετικό δρομολόγιο από αυτό που αρχικά είχε περιγράψει, η αδυναμία του να περιγράψει το τι ακριβώς έκανε τη νύχτα της εξαφάνισης του Μπάμπη καθώς και οι καταθέσεις από άτομα με τα οποία φέρεται να ήρθε σε επαφή φαίνεται ότι οδήγησαν στη σύλληψη του 50χρονου. Ο κρεοπώλης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Χαρακτηριστικό της έντασης και της αγωνίας που επικρατούσε στην οικογένεια και τους φίλους του Μπάμπη είναι οι άγριες αποδοκιμασίες στις οποίες προέβησαν τη στιγμή που ο κρεοπώλης μεταφερόταν έξω από το δικαστικό μέγαρο προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές. Αυτό που κρίνεται ως εξαιρετικά περίεργο από τους αστυνομικούς είναι ότι ο κρεοπώλης δεν “έσπασε” ακόμη και οταν του μιλούσε ο καλύτερος ανακριτής που διαθέτει η Αστυνομία και ο οποίος εστάλη στο Μεσολόγγι με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ποια ήταν όμως η σχέση των δύο ανδρών; Ηταν φίλοι και κυνηγοί και προφανώς τους “χώρισαν” τα χρήματα! Αυτά που είχε δανείσει ο Μπάμπης στον 50χρονο κατά το κατηγορητήριο δολοφόνο του. Ο Μπάμπης έκανε λόγο για 17.000 ευρώ ο κρεοπώλης για 7.000 και τα οποία μάλιστα κατά τον ισχυρισμό του… τα είχε επιστρέψει. Η οικογένεια του Μπάμπη διαψεύδει τα περί επιστροφής.

ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ;

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή και άλλων προσώπων στην υπόθεση της δολοφονίας ήταν  ο δικηγόρος της οικογένειας Κώστας Δημόπουλος. Οπως είπε χθες το πρωί, η οικογένεια Κουτσικου, ζητά από την Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες και προς την κατεύθυηνση της ενδεχόμενης συμμετοχής και άλλων προσώπων. Θεωρούν προφανώς ότι στον Μπάμπη στήθηκε μια “παγίδα”, τον πήγαν στο σημείο και τον “έφαγαν”! Προφανώς η αιτία ήταν η “οικονομική συναλλαγή”, ο… δανεισμός! Από την πλευρά της η Αστυνομία έχει βάλει στο “κάδρο” της και άλλα πρόσωπα.

«Ο κρεοπώλης κρύβει πολλά από φόβο. Προτιμά να έχει μπροστά του μία δικαστική περιπέτεια και τη φυλακή, παρά να βρεθεί σε κανένα χαντάκι», δήλωνε προ ημερών έμπειρος αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος συμμετείχε στην ανάκριση.  Σαν να λέει δηλαδή ότι ο κρεοπώλης… κάτι φοβάται. Οχι ότι είναι αθώος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αλλά… κάτι κρύβει! Ο έμπειρος αστυνομικός φαίνεται μάλιστα ότι συμφωνεί και με την εκτίμηση της οικογένειας: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος πυροβόλησε για να σκοτώσει συνάνθρωπό του ή ακριβέστερα ότι έκανε μόνος του κακό στον Μπάμπη».

Ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μίλησε στην “Γνώμη”. Οπως μας είπε είναι πεπεισμένος πλέον ότι ο κρεοπώλης δεν ενήργησε μόνος του. Στην Ιερά Πόλη όλοι γνωρίζουν για ένα μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας που δρα στην πόλη. Τα “δανεικά με τόκο” δίνουν και παίρνουν, ενώ στο κύκλωμα ενέχονται και κάποιοι “φουσκωτοί” που γνωρίζουν πολεμικές τέχνες και προφανώς… ξέρουν πολλά! Κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη κληθεί στην Ασφάλεια και έχουν καταθέσει. Προς το παρόν πάντως δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους.

ΓΝΩΜΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement