Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αίγιο: Πάνδημος εορτασμός -Έκκληση Ιερώνυμου για κοινό αγώνα προστασίας του θεσμού της οικογένειας    

Published

on

Κορυφώθηκε πριν από λίγη ώρα, με την πρώτη παρέλαση μαθητών και συλλόγων με παραδοσιακές στολές απ όλη τη χώρα, ο λαμπρός εορτασμός για την 103η επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας την περίοδο 26 έως 30-1821.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Κοίμησης Θεοτόκου» (ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ) Αιγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου. Ακολούθησε στις 11:30 η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στα Ψηλά Αλώνια και στις 12:00 δόθηκε η εκκίνηση της παρέλασης του αγήματος Δημοτικών Σχολείων Αιγίου, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου, Χορευτικών Ομίλων και Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, με επικεφαλής το Σύλλογο Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» και τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών Αιγίου, Αιγείρας και Ακράτας.

Στην Δοξολογία την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ υποδέχθηκαν τους επισήμους και χαιρέτισαν την επέτειο με ομιλίες τους ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας.

Μετά και την πρόσφατη κατάθεση του σχεδίου νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις υιοθεσίες, παρόντων του προέδρου των “Σπαρτιατών” Βασ. Στίγκα των βουλευτών της ΝΔ, της κα. Αλεξοπούλου και των Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος μετέφερε σαφές μήνυμα ότι πολιτικοί και εκκλησία θα πρέπει να δώσουν «κοινό αγώνα για την προστασία του θεσμού της οικογένειας» προασπίζοντας από κάθε τυχόν «αλλοίωση» που είναι εκτός της ορθόδοξης πίστης και διδασκαλίας των πατέρων.

Τριήμερο εκδηλώσεων 

Αύριο Σάββατο ώρα 19.00 θα είναι νυκτερινή παρέλαση με εκκίνηση αγήματος του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» και Συλλόγων από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών Ομίλων και Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών στην πλατεία Αγ. Λαύρας και την Κυριακη ώρα 11.00 η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου στην προτομή του Ανδρέα Λόντου και μετά νέα παρέλαση Συλλόγων Αναβιωτών με παραδοσιακές φορεσιές στην οδό Μητροπόλεως.

Οι αναβιωτές από όλη την Ελλάδα που θα δώσουν το «παρών» και θα λάβουν μέρος με τις φορεσιές και τα άρματά τους στις τριήμερες εκδηλώσεις ήταν 500 σήμερα ενώ 600 θα είναι στη βραδινή παρέλαση του Σαββάτου και 750 στην πρωινή παρέλαση της Κυριακής.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία του Συλλόγου από τη Νάουσα, τα μέλη του οποίου αναβιώνουν τους «Γενίτσαρους», οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν δρώμενο και παραδοσιακό χορό στην πλατεία Αγίας Λαύρας το βράδυ του Σαββάτου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement