Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Καρναβάλι των μικρών-20.000 παιδάκια στην αφετηρία

Published

on

Mε περιορισμούς φέτος το Καρναβάλι των Μικρών, ώστε να μην βλέπουμε… μεγάλους.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε το φαινόμενο να υπάρχει μεγάλος  αριθμός των συνοδών με αποτέλεσμα να αλλοιωνεται η εικόνα μιας καρναβαλικής παρέλασης αποκλειστικά για παιδιά! Φέτος, ο κανονισμός έχει αλλάξει και η επιτροπή έχει ορίσει νέες προϋποθέσεις προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα των περασμένων ετών.

Στο Καρναβάλι των Μικρών,  θα λάβουν μέρος 20 χιλιάδες άτομα σε 122 ομάδες από σχολεία (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά), σχολές χορού και συλλόγους.  Ο αριθμός των μελών της κάθε ομάδας είναι αυστηρά μέχρι 200 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα θα πρέπει να είναι παιδιά και ο κατώτερος αριθμός είναι 10 Άτομα. Τα παιδιά που συμμετέχουν θα πρέπει να είναι από 4 έως 13 ετών.  Κάθε ομάδα παιδιών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από συνοδούς, ενήλικες άνω των 22 ετών, μεταμφιεσμένους αυστηρά σύμφωνα με το θέμα της ομάδας.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, αυτό που ισχύει είναι ένας συνοδός ανά τρία παιδιά 4 -6,5 ετών και ένας ανά πέντε παιδιά άνω των 6,5-12.  Για τα κέντρα προσχολικής αγωγής, τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς προβλέπεται ειδική ρύθμιση, τόσο στην αναλογία συνοδών και παιδιών, όσο και στην σειρά παρέλασης και αυτό επειδή στους παιδικούς σταθμούς έχει αλλάξει η σύνθεση ηλικιών, καθότι φιλοξενούν παιδιά κάτω των 4 ετών. Ειδικότερα, προβλέπεται ένας συνοδός ανά δύο παιδιά 2 – 4 ετών.

Οι υπεύθυνοι και οι συνοδοί κάθε ομάδας έχουν την απόλυτη ευθύνη των παιδιών που συνοδεύουν και ακολουθούν τις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής. Κρίνεται απαραίτητη η χρήση ταυτότητας-καρτελάκι στα παιδιά όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το κινητό τηλέφωνο του υπεύθυνου συνοδού και ο αριθμός σειράς της ομάδας στην παρέλαση, αναφέρεται στον κανονισμό.

Επίσης, από φέτος δεν επιτρέπεται στις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Καρναβάλι των Μικρών, να συμμετέχουν στην Παρέλαση των Μεγάλων με την ίδια στολή. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα παίρνουν μέρος στην παρέλαση της επόμενης χρονιάς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement