Μαγειρική
Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και τομάτα
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς
1 δαφνόφυλλο
60 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά, σε κύβους
200 γρ. σελινόριζα, σε κύβους
1 καρότο, σε κύβους
1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο
2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
150 γρ. κριθαράκι
200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε άφθονο νερό βράζετε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάτε το νερό όπου έβρασαν. Σε βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι, τον τοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύετε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτετε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για ακόμη 12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτετε το μπρόκολο, αποσύρετε και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρετε.