Connect with us

Μαγειρική

Ρεβίθια με κριθαράκι, λαχανικά και τομάτα   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς

1 δαφνόφυλλο

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά, σε κύβους

200 γρ. σελινόριζα, σε κύβους

1 καρότο, σε κύβους

1 κλωναράκι σέλερι, χοντροκομμένο

2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

150 γρ. κριθαράκι

200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

200 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε άφθονο νερό βράζετε τα ρεβίθια με το δαφνόφυλλο μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά για περίπου 1 ώρα και κρατάτε το νερό όπου έβρασαν. Σε βαθιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τη σελινόριζα, το καρότο και το σέλερι για 5΄. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι, τον τοματοπελτέ, τα ρεβίθια, 500 ml νερό (από τα ρεβίθια) και μαγειρεύετε για 15΄ σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Κατόπιν προσθέτετε το κριθαράκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για ακόμη 12΄, μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι, προσθέτετε το μπρόκολο, αποσύρετε και αφήνετε το φαγητό σκεπασμένο για 10΄ να φουσκώσει το ρύζι προτού σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement