Connect with us

Μαγειρική

Ρεβίθια με μάραθα και λουκάνικα                    

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και στραγγισμένα

1 ματσάκι μάραθο πλυμένο και χοντροκομμένο

250γρ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες λεπτές

1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες

2 κουτ. σούπας πελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το σπανάκι, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνετε λίγο νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ρεβίθια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ακόμη. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα λουκάνικα να πάρουν λίγο χρώμα. Πετάτε το λίπος που θα βγάλουν και τα ρίχνετε στα ρεβίθια, να βράσουν άλλα 5 λεπτά μαζί. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα συνοδεύοντας με χωριάτικο ψωμί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement