Connect with us

Ελλάδα

Ακριβή μου… Σαρακοστή-Στο Σούπερ Μάρκετ η «μάχη της ακρίβειας», περιορισμένες προσφορές στο ‘Καλάθι του Νοικοκυριού

Published

on

Τα είδη Σούπερ Μάρκετ «πρωταγωνιστούν» στις ανατιμήσεις φέτος στα είδη για τη Σαρακοστή με το «Το Καλάθι του Νοικοκυριού» να έχει μεν κάποιους κωδικούς αλλά την πλειοψηφία των ειδών σε προσφορά να «βγαίνει» σε φυλλάδια των αλυσίδων λιανεμπορίου και στην Πάτρα.

Μεγάλες ανατιμήσεις εκτός «Καλαθιού» και εκτός «Φυλλαδίου» σε χαλβά, χειροποίητο αλλά και από βιοτεχνίες, έως 50% μάλιστα ενώ διπλή τιμή φέτος έχουν πολλά είδη ταραμοσαλάτας αλλά και νηστήσιμες σαλάτες καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση σε πρώτες ύλες όπως το λάδι.

Το «Καλάθι της Σαρακοστής» αναμένεται να εμπλουτιστεί καθώς θα ισχύει μέχρι και τις 4 Μαΐου, δηλαδή το Μεγάλο Σάββατο, για όσους επιθυμούν να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Η λαγάνα

Στην ίδια, ή και λίγο χαμηλότερη τιμή η λαγάνα η οποία θα βγει στην αγορά τη Δευτέρα. «Στα είδη φούρνου δεν έχουμε ανατιμήσεις ενώ και η λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα θα είναι φέτος στην ίδια τιμή με πέρυσι» σύμφωνα με τον γραμματέα της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας Κώστα Τηλιγάδη. Οι προμήθειες στα περισσότερα είδη Σ/Μ θα γίνουν σήμερα σύμφωνα με τους υπευθύνους τοπικών αλυσίδων που αναφέρουν ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η κίνηση στα Σαρακοστιανά ήταν μικρή.

Ο ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ καλεί το κοινό να μην διατηρήσει τα είδη Σ/Μ στο ψυγείο αν δεν καταναλωθούν σε 48 ώρες, ειδάλλως να αποθηκευτούν στην κατάψυξη, να κρατούμε τα ωμά αλιεύματα μακριά από φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα που καταναλώνονται ωμά, επισημαίνοντας ότι σε όλα τα τρόφιμα «η επιλογή του σωστού προμηθευτή είναι ένα πολύ κομβικό σημείο και η αποφυγή προμήθειας από πλανόδιους εμπόρους».

Δεν… τσιμπούν οι καταναλωτές

Από Κυριακή προς Δευτέρα θα είναι ανοικτά τα ιχθυοπωλεία και καταστήματα στην περιφέρεια με την ελπίδα να μην «τσιμπήσουν» οι τιμές στα φρέσκα θαλασσινά. Στα θαλασσινά το κοινό της πόλης δεν έχει «ακουμπήσει» ακόμη! Καλαμάρι και χταπόδι είναι μεν στην ίδια τιμή με πέρυσι φτάνοντας έως και τα 20 ευρώ το κιλό με κάποια είδη γάμπαρης να φτάνουν στα 30 ευρώ. Οι σουπιές στην Πάτρα είναι στα 15 ευρώ το κιλό ενώ οι γαρίδες είναι, οι φρέσκιες, στα 10 ευρώ το κιλό. σε ό, τι αφορά τα οστρακοειδή, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: γυαλιστερές είναι σε έλλειψη πάμε στα 25 ευρώ τα κιλό όπως και τα στρείδια ενώ τα κυδώνια θα είναι στα 30 ευρώ το κιλό. Μειωμένες τιμές, ελάχιστα σε σχέση με πέρυσι, στα εισαγόμενα θαλασσινά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement