Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα με κομπόστα μήλου

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

Για την τάρτα

150 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

220 γρ. αλεύρι

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

4 κρόκους αυγών

Για την κομπόστα μήλου

500 γρ. μήλα, καθαρό βάρος

100 γρ. ζάχαρη

30 γρ. βούτυρο

70 γρ. σταφίδες ξανθές

¼ κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζετε τα μήλα σε μια μικρή κατσαρόλα, τα καλύπτετε με νερό και προσθέτετε τη ζάχαρη. Βράζετε έως ότου μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με το βούτυρο, τις σταφίδες και την κανέλα. Αφήνετε την κομπόστα να κρυώσει. Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τους κρόκους έτσι ώστε να γίνει η ζύμη σαν βρεγμένη άμμος. Τότε προσθέτετε τους κρόκους. Συνεχίζετε το ζύμωμα έως ότου έχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Χωρίζετε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετείτε το ένα μέρος σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Απλώνετε από πάνω την κομπόστα μήλου αφήνοντας περιμετρικά 1 εκ. κενό. Ανοίγετε την υπόλοιπη ζύμη σε φύλλο διαμέτρου 20 εκ. και καλύπτετε τα μήλα. Πιέζετε περιμετρικά για να κολλήσει η μία ζύμη με την άλλη. Αλείφετε με κρόκο αυγού τον οποίο έχετε αραιώσει με νερό και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 50΄. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement