Connect with us

Μαγειρική

Tάρτα με αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και σύγκλινο           

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φύλλο ζύμη κουρού

60 γρ. φρέσκο βούτυρο

300 γρ. σύγκλινο (ψιλοκομμένο)

200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

700 γρ. φρέσκο γάλα

Αλάτι – πιπέρι

Φρέσκο θυμάρι

300 γρ. φέτα πικάντικη

300 γρ. γραβιέρα (τριμμένη)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο σε 180°C βαθμούς. Σε μικρό σκεύος λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και στη συνέχεια προσθέτετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο και σιγά-σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζετε ρίχνοντας σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας σε την διάρκεια, μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και λείο. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύετε και αφαιρείτε την κατσαρόλα από την εστία. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σε μπολ θρυμματίζετε τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια, προσθέτετε τη γραβιέρα και τα ενσωματώνετε στο μείγμα. Λαδώνετε καλά μια ταρτιέρα, απλώνετε τη μια ζύμη κουρού και πιέζετε καλά, έτσι ώστε να φορμαριστεί σωστά. Με την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού «ξύνετε» το χείλος της ταρτιέρας για να κόψετε τη ζύμη που προεξέχει, με την οποία συμπληρώνετε τα κενά που υπάρχουν. Περιχύνετε στην ταρτιέρα την αλμυρή κρέμα μπουγάτσας και με ένα κουτάλι ή πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής τη στρώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε για 35΄λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement