Connect with us

Μαγειρική

Τάρτα με σπανάκι και ρύζι           

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φύλλο σφολιάτας

1 κιλό σπανάκι

3/4 φλιτζανιού ρύζι γλασέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ζεστό νερό

1 τομάτα φρέσκια, σε κύβους

3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κρόκο αβγού για το άλειμμα του φύλλου

6 μοτσαρελίνες (μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το στραγγίζετε και το ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τα πράσα για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το σπανάκι και το σοτάρετε κι αυτό μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε το νερό και, όταν πάρει βράση, προσθέτετε το ρύζι, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τον άνηθο, την τομάτα και ανακατεύετε. Κόβετε το φύλλο στρογγυλό με διάμετρο 30εκ. και το απλώνετε σε μια φόρμα για τάρτες με διάμετρο 22εκ. έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα της φόρμας και να προεξέχει. Αλείφετε τη βάση της σφολιάτας με κρόκο. Ρίχνετε μέσα το μισοβρασμένο σπανακόρυζο, βυθίζετε τις μοτσαρελίνες και γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου που προεξέχουν ολόγυρα, για να αγκαλιάσουν τη γέμιση. Αλείφετε το φύλλο με κρόκο (ή γάλα) με πινέλο. Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να ψηθεί εντελώς το σπανακόρυζο. Περιχύνετε την τάρτα με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με λίγο ακόμα άνηθο. Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement