Connect with us

Μαγειρική

            Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, αρακά και μυρωδικά  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μεγάλες αγκινάρες, καθαρισμένες

500 γρ. αρακάς

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα σκορδάκια, ψιλοκομμένα, ή 1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια

3 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα

χυμός από 2 λεμόνια

3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

80 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το ρύζι με τον αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και το ξερό κρεμμύδι. Τακτοποιείτε τις αγκινάρες σε μία στρώση. Πρέπει να «πατάνε» καλά – αν χρειαστεί, κόβετε λίγο από τον πάτο τους ώστε να στέκονται. Με ένα κουταλάκι τις γεμίζετε με το μείγμα ρυζιού. Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτετε τόσο ζεστό νερό ώστε σχεδόν να τις καλύψει.μΘέλει προσοχή κατά την προσθήκη του νερού, για να μη χυθεί η γέμιση: το ρίχνετε σταδιακά και όχι απευθείας πάνω στις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε πάνω στις αγκινάρες ένα κομμάτι λαδόκολλα (να ακουμπά πάνω στα υλικά). Σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement