Connect with us

Μαγειρική

Αγκινάρες με κουκιά αυγολέμονο                   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 φρέσκες αγκινάρες (τα κεφάλια)

2 λεμόνια, κομμένα στη μέση

500 γρ. φρέσκα κουκιά, ζυγισμένα καθαρισμένα

200 γρ. καλής ποιότητας λίπος από μπέικον, σε κυβάκια

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

χυμός από 2 μεγαλούτσικα λεμόνια

3 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια

μπόλικο λάδι, για το τηγάνισμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Με ένα κουτάλι ξύνετε και αφαιρείτε το μαλλιαρό εσωτερικό από την κοιλότητα κάθε καρδιάς αγκινάρας. Τρίβετε τα καθαρισμένα κεφάλια αγκινάρας με 1-2 λεμόνια, κομμένα στη μέση. Ρίχνετε τις λεμονόκουπες σε μπολ με κρύο νερό. Σοτάρετε τα κουκιά σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, για 12 λεπτά. Στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε κρύο νερό στην κατσαρόλα, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και ζεματίζετε και τις αγκινάρες για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τις στραγγίζετε. Στην καθαρή, πλέον, κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα ζεματισμένα λαχανικά και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά. Μαγειρεύετε για 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, με σκεπασμένη κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον άνηθο, σείετε ξανά το σκεύος και σβήνετε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια να γίνουν αραιή μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους με το λεμόνι να αφρατέψουν. Ρίχνετε στους κρόκους τη μαρέγκα και ενσωματώνετε απαλά. Με μια κουτάλα ρίχνετε στο μπολ, δόσεις από τον καυτό ζωμό της κατσαρόλας, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να ζεσταθεί καλά. Το αδειάζετε στην κατσαρόλα και τη σείετε να απλωθεί ομοιόμορφα. Σερβίρουμε, τις αγκινάρες με κουκιά και αυγολέμονο, σε πιάτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement