Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

 Την επένδυσή της στην Πάτρα ολοκληρώνει η Brite Solar

Published

on

Η ιδέα δημιουργίας της εταιρείας είχε να κάνει με την εξεύρεση λύσης στην διπλή εκμετάλλευση της γης στον κλάδο της γεωργίας, με τη χρήση των αγροφωτοβολταϊκών.

Η εταιρεία άρχισε την ανάπτυξη το 2016 με τα διαφανή αγροφωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία παράγουν καθαρή ενέργεια, καθιστώντας τα ιδανικά για τις καλλιέργειες.
πλεονέκτημα των πάνελ της Brite είναι ότι έχουν την βέλτιστη απόδοση και για την γεωργική παραγωγή αλλά και την παραγωγή ενέργειας στο ίδιο κομμάτι γης ταυτόχρονα. Τα πάνελ περιέχουν επιχρίσματα με νανοδομημένα υλικά που αυξάνουν τη διαπερατότητα του γυαλιού, διώχνουν το βρόχινο νερό και κάνουν χρήση της υπεριώδους ακτινοβολίας (που είναι άχρηστη και για τα φυτά και τις ηλιακές κυψελίδες) για να αυξήσουν την φωτοσυνθετική ενέργεια για τα φυτά.
Η τεχνολογία της Brite χρησιμοποιεί νανοϋλικά που αυξάνουν την διαπερατότητα του γυαλιού του πάνελ και μεταθέτουν το υπεριώδες φως (που είναι άχρηστο για τα περισσότερα φυτά και τις ηλιακές κυψελίδες) στο κόκκινο, όπου τα φυτά φωτοσυνθέτουν. Αυτά τα υλικά, όταν συνδυάζονται με αμφίπλευρες ηλιακές κυψελίδες μονοκρυσταλλικού πυριτίου επιτρέπουν να κατασκευάσουν το Agri-PV πάνελ με βέλτιστη απόδοση τόσο για την καλλιέργεια όσο και για την παραγωγή ενέργειας στο ίδιο κομμάτι γης.
Η ολοκλήρωση της γραμμής παραγωγής στην ΒΙΠΕ της Πάτρας θα έχει αρχικά δυναμικότητα 150MWp και σύντομα 300MWp. Προς το παρόν τα προϊόντα κατασκευάζονται σε Κίνα και Ινδία αλλά στο τέλος του 2024 θα κατασκευάζονται στην Πάτρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement