Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Να κρατήσουμε!

Published

on

 

 

Μπορεί όλοι να βλέπουμε τριγύρω μας την «Όμικρον» να… επιτίθεται σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να αισθανόμαστε μία κάποια αισιοδοξία για το γεγονός πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη δείχνει να έχει πιο ήπια συμπτώματα, αλλά νομίζουμε πως αυτό που ήδη βλέπουμε, αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Ελπίζοντας σε επίπεδο επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπου, η «Όμικρον» να ισοδυναμεί όντως με ένα «κρυλόγημα», έχουμε την αίσθηση πως η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητά της θα δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία μας.

Ένα μόνο παράδειγμα: Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει εάν σε ένα νοσοκομείο, γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, νοσήσουν μαζικά. Ακόμα και αν οι ασθενείς δεν είναι περισσότεροι, ο κίνδυνος για κάθε νοσοκομείο και κάθε δομή υγείας είναι πολύ μεγάλος.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί σε κάθε δουλειά, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κλάδο της οικονομίας. Εάν τα αεροπλάνα δεν μπορούν να πετάξουν, τα πλοία να ταξιδέψουν και οι νταλίκες να οδηγηθούν (επειδή πιλότοι, οδηγοί, καπετάνιοι, κλπ νοσούν), τότε η εφοδιαστική αλυσίδα θα καταρρεύσει. Και ο κίνδυνος να βρεθούμε μπροστά σε άδεια ράφια θα είναι μεγάλος.

Είναι λάθος λοιπόν να θεωρήσουν, ειδικοί και κυβερνήσεις, ότι μπορούμε έστω να αφήσουμε την «Όμικρον» να επεκταθεί, προκειμένου να περάσει από όλους και να τελειώσουμε το γρηγορότερο δυνατό. Και είναι λάθος, γιατί μπορεί να προκληθεί ένα πρωτόγνωρο παγκόσμιο χάος που δεν θα… θεραπευτεί σε έναν μήνα, ακόμα και αν η «Όμικρον» κρατήσει μόλις έναν μήνα.

Επιπλέον: Προσέχετε όλοι τους εαυτούς σας, όσο περισσότερο γίνεται. Το θέμα δεν είναι πλέον να μην νοσήσουμε, αλλά τουλάχιστον να μην νοσήσουμε όλοι μαζί. Να κρατήσουμε τις ζωές, την αγορά και την κοινωνία μας, όρθιες!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement