Connect with us

Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση της Ευρωλίγκας

Published

on

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Euroleague, ο Ολυμπιακός μετά το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, δεν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και στη Λυών.

Τα προγραμματισμένα ματς κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για την 9η και 10η αγωνιστική αντίστοιχα, αναβλήθηκαν προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Την αναβολή μάλιστα αιτήθηκε ο ίδιος ο Ολυμπιακός αφού, λόγω της καραντίνας που επιβάλλει η εθνική νομοθεσία, η ομάδα έμεινε με λιγότερους παίκτες από τον ελάχιστο αριθμό που απαιτούνται για να αγωνιστεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Euroleague: «Η EuroLeague Basketball ανακοινώνει τις ακόλουθες αλλαγές στο ημερολόγιο σε ό,τι αφορά την κανονική σεζόν 2020-21. Η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί. Η αναμέτρηση Βιλερμπάν– Ολυμπιακός που επρόκειτο να διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή του αγώνα λόγω της εθνικής νομοθεσίας που επιβάλλει μέτρα καραντίνας στην ομάδα, η οποία την αφήνει χωρίς τον μίνιμουμ αριθμό των οκτώ διαθέσιμων παικτών που απαιτούνται για να αγωνιστεί”.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα κρούσματα κοροναϊού σε Ισπανία και Γαλλία παραμένουν καθημερινά σε υψηλά επίπεδα, τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις τους είναι πολύ αυστηρά και έτσι η απόφαση του Ολυμπιακού να μην πάρει το ρίσκο για να ταξιδέψει ήταν πολύ συνετή.

Υπήρχε εξάλλου για τον Ολυμπιακό ο κίνδυνος, σε κάποια από αυτές τις χώρες, να υποχρεωθεί σε καραντίνα στην περίπτωση που θα εμφανιζόταν ένα ακόμα κρούσμα στην ομάδα. Συνεπώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την αποστολή, καθώς ήταν πιθανό να μην της επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα.

Έπειτα λοιπόν από αποχή μιας εβδομάδας, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Με τη front line της ομάδας να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα λόγω της καραντίνας κάποιων παικτών, οι ερυθρόλευκοι φιλοξένησαν στο ΣΕΦ τη Μπασκόνια, για την 11η αγωνιστική της Euroleague. Για την 12η αγωνιστική θα έρθουν αντιμέτωποι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και όπως βλέπουμε στο στοίχημα Ευρωλίγκα της bwin οι πιθανότητες τους για νίκη είναι μικρές, αφού στις τελευταίες έξι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με τη ρωσική ομάδα, έχουν δεχθεί τέσσερις ήττες.

Οι νέες ημερομηνίες που όρισε η Euroleague για τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν είναι: η 19η Ιανουαρίου 2021 για το Ολυμπιακός – Βιλερμπάν της 10ης αγωνιστικής, και η 17η Φεβρουαρίου για το Παναθηναϊκού – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης της 6ης αγωνιστικής.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement