Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ

Published

on

Και να που, όπως ακριβώς το περιγράφαμε προ ημερών, οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό γίνονται ενδιαφέρουσες και προδιαγράφουν ένα πολύ «ζεστό» μέλλον…

Γιατί οι 180.000 πολίτες που κινητοποιήθηκαν για τις εσωκομματικές εκλογές και την «παλινόρθωση» του πράσινου ήλιου του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν μία πολύ ισχυρή ένδειξη ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει τις προϋποθέσεις να μετατραπεί σε ισχυρό πολιτικό πόλο. Και αυτή η κινητοποίηση μάλλον έχει ήδη κόψει κάποια… γελάκια στην Κουμουνδούρου, από κάποιους που πίστευαν ότι το κόμμα θα «ξεφουσκώσει» και ο Ανδρουλάκης δεν θα αντέξει ανάμεσα στις μυλόπετρες της δικομματικής πόλωσης, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές.

Ίσως, τελικά και να συμβεί αυτό. Αλλά όλοι καταλαβαίνουν πια ότι εξαρτάται μόνο από τον Ανδρουλάκη και τις επιλογές του, και όχι από τον κόσμο που είναι έτοιμος να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ την ισχυρή πολιτική δύναμη της κεντροαριστεράς στη χώρα.

Οι «180.000» μετατρέπονται ήδη σε έναν πολύ υψηλό πήχη, ειδικά καθώς βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και τη – βέβαιη – επανεκλογή του Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος.

Μετατρέπονται όμως σε έναν υψηλό «πήχη» και για τη Νέα Δημοκρατία, έστω και αν εδώ δεν υπάρχουν εσωκομματικές διαδικασίες, γιατί η διεύρυνση προς το κέντρο μπορεί πλέον να συναντήσει πολύ σοβαρά εμπόδια.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» και πάλι. Δεν έγινε και πάλι μεγάλο, δεν έγινε ακόμα το κόμμα που ήταν κάποτε. Στέλνει όμως σαφή μηνύματα ανάκαμψης που εάν τα εκμεταλλευθεί ορθά η ηγεσία του μπορεί και να αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη…

 

Υ.Γ. Μέρες τώρα, πολλά διεθνή μέσα και διάφοροι αρθρογράφοι μας είχαν πλημμυρίσει με δυσοίωνες προβλέψεις για την ομιλία του Πούτιν, φτιάχνοντας διάφορα τρομολαγνικά σενάρια. Τελικά, τίποτα από όλα αυτά δεν επαληθεύτηκε κατά την 11λεπτη ομιλία του Ρώσου προέδρου στην Κόκκινη Πλατεία, χθες.  Κανένας δεν λέει ότι δεν υπάρχει ακόμα κίνδυνος για μία επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου. Όμως, όσο πιο γρήγορα το… βουλώσουν οι πάσης φύσεως «μάντεις» του πλανήτη, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να ξεφύγουμε από την επικίνδυνη ζώνη.

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement