Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aνοικτή επιστολή των ιατρών αναισθησιολόγων του ΓΝ Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας

Published

on

Ανακοίνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας” σχετικά με τις αλλεπάλληλες μετακινήσεις ιατρών αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία της 6ης Υ.Πε.

Ανοικτή επιστολή

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Παίρνοντας ως αφορμή την “ανοικτή επιστολή” του κ. Μ. Τυλλιανάκη, Ιατρού Ορθοπεδικού, Διευθυντού του Χειρ. Τομέα του Πανεπιστημίου Πατρών που δημοσιεύτηκε στις 30-5-2022 στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

 

  1. Δύο (2) ιατροί αναισθησιολόγοι, Επιμ. Α’ ΕΣΥ, από το τμήμα μας μετακινήθηκαν πρόσφατα προς το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Αντ’ αυτών, και χωρίς τη δική μας απαίτηση, μετακινήθηκε για ένα (1) μήνα στο Νοσοκομείο μας από το ΠΓΝΠ μία ιατρός αναισθησιολόγος, Επιμ. Β’ ΕΣΥ. Σημειωτέων η εν λόγω ιατρός αναισθησιολόγος δεν ανήκει στο μόνιμο ιατρικό προσωπικό του ΠΓΝΠ, αλλά έχει μετακινηθεί εκεί από το “ΓΝ Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου”.
  2. Την ίδια μέρα που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο μας, ανακοίνωσε ότι έχει 8 εργάσιμες ημέρες κανονικής άδειας (δηλαδή 12 μέρες μαζί με τα σαββατοκύριακα), η οποία είχε προ-υπογραφεί της μετακίνησής της και ακολούθως αποχώρησε άμεσα από το τμήμα μας. Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως διαταράχτηκε η ομαλή λειτουργία των χειρουργείων του ΠΓΝΠ από την απουσία μίας ιατρού αναισθησιολόγου που θα απουσίαζε ούτως ή άλλως 12 ημέρες μαζί με τα σαββατοκύριακα. Δηλαδή, τόσο η διεύθυνση του αναισθησιολογικού τμήματος, όσο και ο Χειρ. Τομέας του ΠΓΝΠ γνώριζαν ότι μας έστελναν για να μας “βοηθήσει” ένα μήνα, ένα άτομο στο οποίο είχαν ήδη χορηγήσει κανονική άδεια 12 ημερών.
  3. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπέστησαν μείωση των προγραμματισμένων χειρουργείων. Ο Άγιος Ανδρέας υπέστη αναλογικά πολύ μεγαλύτερη μείωση από αυτή που υπέστη το ΠΓΝΠ.
  4. Καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας το δικό μας αναισθησιολογικό τμήμα συνέδραμε συνεχώς και αδιαλείπτως τόσο στη ΜΕΘ-COVID, όσο και στις ανάγκες του ΓΝ Κεφαλληνίας, με συνεχείς αποσπάσεις ειδικευμένων ιατρών Αναισθησιολόγων του τμήματός μας.
  5. Επιπροσθέτως, το επιστημονικό και ηθικό αποτύπωμα των ιατρών που υπηρετούν τόσο σε πανεπιστημιακά, όσο και σε νοσοκομεία του ΕΣΥ είναι σε όλες τις περιπτώσεις πολύ υψηλό και δεν υπόκειται σε αυθαίρετες διαβαθμίσεις. Επίσης, όλοι οι ασθενείς είναι ίσοι μεταξύ τους και έχουν τα ίδια δικαιώματα στην υγεία τους.

Με τιμή

Οι ιατροί Αναισθησιολόγοι του

ΠΓΝ Πατρών “ο Άγιος Ανδρέας”

Ροή ειδήσεων

Advertisement