Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όλες μαζί θα νικήσουμε»- Η Μαρία Ζακυνθινού, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Αχαΐας στέλνει το δικό της μήνυμα

Published

on

«…Aπό τη στιγμή που διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού την 1η Δεκεμβρίου του 2014, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, αυτό του διαρκούς αγώνα και της αναθεώρησης της ζωής ως κάτι που δεν είναι σταθερό και δεδομένο, όπως πολλές φορές θεωρούμε οι περισσότεροι», μας εξομολογείται η Μαρία Ζακυνθινού (μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Αχαΐας), η οποία καταθέτει την βιωματική της εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού.

«…Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα δεν ήταν τόσο η ημέρα του χειρουργείου από τον καρκίνο του μαστού μιας και δεν τολμούσα να πιστέψω πως δεν θα τα καταφέρω, αφού δεν είχα, βέβαια, και άλλη επιλογή. Μόλις λίγο καιρό πιο πριν είχα αντιμετωπίσει άλλους δύο θανάτους αγαπημένων ατόμων στην οικογένειά μου, του συζύγου μου και του πατέρα μου. Το να ζήσω ήταν, λοιπόν, επιβλητέο, όχι όμως δεδομένο. Ως το πιο δύσκολο στα μάτια μου, φάνταζε η στιγμή που θα έπρεπε να ανακοινώσω στα παιδιά μου ότι έχουμε να παλέψουμε έναν επιθετικό καρκίνο με απανωτές χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Πράγμα που έγινε έτσι ακριβώς».

«ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ

ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΡΩΙΔΑ»

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην αείμνηστη Λιολιώ Κολυπέρα, η οποία μέσα από την δική της δύναμη, αισιοδοξία και το χαμόγελο όπλισε με ελπίδα και θάρρος πολλές γυναίκες που πάλευαν με το θηρίο.

«…Τη μέρα εκείνη, του χειρουργείου μου, είχα την τύχη να έχω στο διπλανό κρεβάτι του νοσοκομείου μία γυναίκα- ηρωίδα και πρωτεργάτρια του Συλλόγου Άλμα Ζωής- τη Λιολιω Κολυπέρα, με την οποία δέθηκα από καρδιάς και εισέπραξα το λόγο της ως πραγματικό βάλσαμο στην καρδιά μου.

Έτσι το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας έγινε η δεύτερη οικογένεια που με αγκάλιασε και μου είπε πως στο πρόβλημά σου δεν θα είμαστε απλά αρωγοί αλλά μαζί πλάι-πλάι θα πορευτούμε.

Για αυτό θα ήθελα να βροντοφωνάζω από τα βάθη της ψυχής μου το ηχηρό μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζουν ζωές».

«ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ»

Και το μήνυμα που στέλνει η ίδια είναι: «Πρέπει να απομυθοποιήσουμε το στίγμα και το φόβο για τον καρκίνο του μαστού γιατί μπορεί να νικηθεί αρκεί να θέλουμε να αναμετρηθούμε μαζί του ΣΩΣΤΑ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. Με τη δύναμη του νικητή και όχι του ηττημένου.

Σε καμία περίπτωση δεν αμελούμε τον ετήσιο προγραμματισμένο έλεγχο μας όλες οι γυναίκες γιατί η έγκαιρη διάγνωση και η ιατρική εξέλιξη είναι τα μόνα εργαλεία στη φαρέτρα της επιστήμης και των δυνατών γιατρών μας. Δεν φτάνουν όμως αυτά.

Πρέπει και εμείς, όλες οι γυναίκες, να καταλάβουμε πως για κανένα λόγο δεν βάζουμε την υγεία μας σε δεύτερη ή τελευταία θέση για να μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να χαμογελάμε στη ζωή, να αντικρίζουμε τον ήλιο που ανατέλλει και να χαιρόμαστε το δώρο της ΖΩΗΣ.

Μαζί με το Άλμα Ζωής παλεύουμε για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, παλεύουμε για να έχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη κάθε γυναίκα, που πάσχει από καρκίνο μαστού.

Όλες και όλοι μαζί θα συναντηθούμε στο 10ο pink the city 2022 για να πραγματοποιήσουμε το συμβολικό μας περίπατο φορώντας το χρώμα της ελπίδας- το ροζ μπλουζάκι. Όλες ΜΑΖΙ θα νικήσουμε. Μπορείς και συ να τα καταφέρεις αν προσέχεις τον εαυτό σου. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού. Ναι, στο Pink the City 2022 και στο μήνυμα της ζωής!!!»

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement