Connect with us

Παναχαϊκή

Η τέχνη της μπάλας δεν ξεχνιέται!

Published

on

 

Η Κάτω Πόλη κέρδισε με το «αγγλικό» σκορ 7-5 την Άνω στον καθιερωμένο αγώνα της Μ. Παρασκευής

Μεσημέρι Μεγάλης Παρασκευής και πολύς κόσμος μαζεύτηκε στο γήπεδο της Παναχαϊκής για να δει από κοντά τις δόξες του παρελθόντος Άνω-Κάτω Πόλης να αναβιώνουν το έθιμο όπως κάθε χρονιά.

Γέλια, πειράγματα και παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο, με τον αγώνα να λήγει με νίκη υπέρ της Κάτω Πόλης με το «αγγλικό» σκορ 7-5 το οποίο εξελίχθηκε σε «μονομαχία» μεταξύ Ανδρέα Ανδρούτσου και Δημήτρη Χαρίτου, με τον δεύτερο να κερδίζει, καθώς σημείωσε τρία γκολ (10΄, 30΄, 44΄), ενώ παλαίμαχος επιθετικός πέτυχε μόλις δύο (12΄, 48΄, είχε και δοκάρι στο 33΄). Από εκεί και έπειτα τα γκολ για την Κάτω Πόλη σημείωσαν οι Σπανοσωτηρόπουλος (8΄), Αποσκίτης (22΄), Σπηλιόπουλος (34΄), Μικές (45΄), Κωνσταντινίδης (50΄), ενώ για την Άνω Πόλη σκόραραν οι Αθανασόπουλος (59΄), Μπούρδος (62΄).

ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ…

Στη συνέχεια, υπήρξαν αρκετές αλλαγές από τους δύο τεχνικούς Χρήστο Γερολυμάτο και Χρήστο Καραπίτσο, με τους δύο προπονητές να τα… βγάζουν δύσκολα πέρα με τους παίκτες τους, καθώς ζητούσαν εκ νέου να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, αφού πρώτα έβγαιναν και ξεκουράζονταν.

ΔΕΝ ΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Φυσικά από τους παλαίμαχους παίκτες δεν έλειψαν οι αυτοματισμοί και πολλές φορές χάθηκε η μπάλα, όταν έπαιζαν το 1-2, θυμούμενοι τα νιάτα τους και παρά τα άσπρα μαλλιά ή την κοιλίτσα, κατέχουν το τόπι, καθώς η… τέχνη δεν ξεχνιέται. Χαρακτηριστική είναι η φάση στο δεύτερο ημίχρονο, όταν οι Νίκος Αποσκίτης, Ανδρέας Ανδρούτσος και Αλέξης Σπηλιόπουλος έκρυψαν την μπάλα στην περιοχή της Άνω Πόλης, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα, κερδίζοντας από όλους το χειροκρότημα.

ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΙΤΑΛ Η ΤΡΙΑΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Με άψογο στιλ και με τον απαραίτητο επαγγελματισμό σφύριξαν τον αγώνα Άνω-Κάτω Πόλη οι Γιάννης Παπαντωνόπουλος, Λάζαρος Κωσταδήμας και Θόδωρος Χριστόπουλος, με τον ρέφερι της αναμέτρησης να τρέχει ασταμάτητα, προκειμένου να βρίσκεται μέσα στις φάσεις, ενώ δεν… «δίστασε να φωνάξει» σε παίκτες όταν έκαναν παρατυπίες, κοντρολάροντας την μπάλα με το χέρι. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του, τα πήγαν περίφημα με τον διαιτητή να μην βγάζει κάρτα!

ΑΝΩ ΠΟΛΗ (Χρ. Γερολυμάτος): Μήλας (40΄ Ζάγκλας), Διονυσόπουλος (40΄ Κατσαΐτης), Δελλής, Σκόνδρας, Γεωργαντόπουλος (40΄Χουλιάρας), Λιόσης (42΄Γ. Ρήγας), Χαρίτος, Μπενέτος (65΄ Α. Ρήγας), Αθανασόπουλος, Κουκής (40΄Δρακάτος), Μπούρδος.

ΚΑΤΩ ΠΟΛΗ (Χρ. Καραπίτσος): Πλιάτσικας (15΄Παναγιώτου, 48΄Κούγιας), Ζανδραβέλης (20΄ Μιχαλόπουλος, 25΄Κωνσταντινίδης), Μητρόπουλος, Ζερδεβάς (30΄Φωτόπουλος), Φούφουλας, Σπανοσωτηρόπουλος (12΄Παπαχρονόπουλος,), Σταματόπουλος (11΄Σπηλιόπουλος), Αποσκίτης, Σταβοπόδης (11΄Ανδρούτσος).

 

Μιχάλης Μπενέτος υπό την επιτήρηση των Νίκου Σταματόπουλου και Γιάννη Ζερδεβά

 

Ο Νίκος Αποσκίτης περικυκλωμένος από τρεις ποδοσφαιριστές της Άνω Πόλης, με τον Κώστα Κωνσταντινίδη να τον παρακολουθεί

 

Ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος προσπαθεί να ξεφύγει από παίκτη της Άνω Πόλης, με τον ρέφερι και τον Αποσκίτη να παρακολουθούν

 

Οι αρχηγοί των ομάδων Νεκτάριος Σκόνδρας και Βασίλης Στραβοπόδης ανταλλάσσουν λαβαράκια πριν την έναρξη του παιχνιδιού

 

Ο Κύπριος τερματοφύλακας Νίκος Παναγιώτου έδωσε το «παρών» στο παιχνίδι και κάνει ζέσταμα παίζοντας με την κόρη του  

 

Οι εγγονές του Βασίλη Στραβοπόδη, Ελευθερία και Μαρία, ποζάρουν στον φακό της «Γ» στο γήπεδο της Παναχαϊκής

 

 

Τρισάγιο στη μνήμη όλων όσοι έφυγαν από τη ζωή τελέστηκε πριν από την έναρξη του αγώνα από τον π. Βασίλειο Πατσό, πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας

 

Όλοι ήταν παρόντες

Πολλές οι βραβεύσεις στο καθιερωμένο παιχνίδι της Άνω-Κάτω Πόλης που έγινε στο γήπεδο της Παναχαϊκής

Η χρονιά που έφυγε δεν ήταν και η καλύτερη για το πατραϊκό ποδόσφαιρο, καθώς αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές έφυγαν από τη ζωή και στο παιχνίδι Άνω-Κάτω Πόλη, που διεξήχθη στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, δεν ξεχάστηκαν με τους παρόντες παίκτες, τους φορείς της πόλης, αλλά και τους προέδρους Τάκη Λαμπρόπουλο από τον Σύλλογο Παλαίμαχων Πάτρας και Δημήτρη Αργυρόπουλο από τους Παλαίμαχους της Παναχαϊκής να μνημονεύουν τα ονόματα όλων όσων δεν είναι πια στη ζωή, τιμώντας με τη σειρά τους τη μνήμη τους.

Πολλές οι βραβεύσεις λοιπόν, στο καθιερωμένο παιχνίδι της Άνω-Κάτω Πόλης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Παλαίμαχων Πάτρας Τάκης Λαμπρόπουλος ανέφερε: «Μόνο παιχνίδι δεν είναι το σημερινό (σ.σ. αυτό της Μ. Παρασκευής), καθώς για όλους είναι ημέρα μνήμης, μιας και πολλοί παλαίμαχοι έφυγαν τη χρονιά αυτή. Τιμούμε από την πλευρά μας, αυτούς που δεν είναι κοντά μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Παλαίμαχων της Παναχαϊκής Δημήτρης Αργυρόπουλος, είπε: «Είναι ο καθιερωμένος αγώνας, που διεξάγεται κάθε χρόνο, τιμούμε την μνήμη όλων όσοι δεν είναι ανάμεσά μας. Όμως δεν θα είναι μόνο ένας αγώνας ποδοσφαίρου, αλλά θα γίνει ντέρμπι». Στο μεταξύ, επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, παρουσία του πατρός Βασιλείου Πατσού, πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, ενώ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Μίμη Φωτιάδη και Ανδρέα Πέττα, που έφυγαν προ ημερών από τη ζωή. Τιμήθηκαν οι εκλιπόντες Γιώργος Σπυρούλιας (παράγοντας σε ΕΠΟ, ΕΠΣΑ και Αναγέννηση Ψαθοπύργου), Γιάννης Πολιτάκης (παλαιός πρόεδρος του ΑΠΣ Πάτραι), Γιάννης Ζαφειρόπουλος-Λάρας (παλαίμαχος Θύελλας Πατρών), Μίμης Φωτιάδης (παλαίμαχος Απόλλων Πατρών), Νίκος Μπογονικολός (Δημοσιογράφος), Γιάννης Κότσαλης (παλαίμαχος ΑΠΣ Πάτραι), Ανδρέας Βαβάτσικος (παλαίμαχος ΑΠΣ Πάτραι-Αχιλλέα Πατρών), Κώστας Σωτηρόπουλος (παλαίμαχος Απόλλωνα Πατρών-ΑΠΣ Πάτραι).

 

Το παλαιό μέλος της ΕΠΣ Αχαΐας και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πατρέα Γιώργος Βιδάλης απονέμει πλακέτα στην Παναγιώτα Σπυροπούλου, σύζυγο του αείμνηστου Κ. Σπυρόπουλου ή Κώτσου.

 

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής Αιμίλιος Δρουγούτης, παραλαμβάνοντας πλακέτα από τον παλαίμαχο γκολκίπερ του ΑΠΣ Πάτραι Γιάννη Δελέγκο.

 

Ο Πέτρπς Ζαφειρόπουλος μόλις έχει παραλάβει τιμητική πλακέτα για τον αείμνηστο πατέρα του, Γιάννη ή Λάρα από τον υποψήφιο δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Ψωμά.

 

Το ποδόσφαιρο ενώνει. Στον φακό της «Γ» ποζάρουν οι Αριστείδης Ανδρικόπουλος, Χαράλαμπος Μπονάνος και Βιβή Λουκοπούλου.

 

 Οι πρόεδροι των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Δημήτρης Αργυρόπουλος και Τάκης Λαμπρόπουλος λίγο πριν αρχίσει η αναμέτρηση των δύο ομάδων.

 

 

 

 

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement