Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Κατσικόπουλος μίλησε στη «Γ» για το προεκλογικό κλίμα και τον εκλογικό στόχο του κόμματος

«Ψηφίζουμε συνειδητά για την επόμενη μέρα»

Published

on

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην Μαρία Σπ. Ορφανού

 

Με παρακαταθήκη το έργο του ως πρώην Νομάρχης Αχαΐας, αλλά και ως βουλευτής, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην «εμπροσθοφυλακή», διεκδικώντας την ψήφο των Αχαιών ως υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Κατσικόπουλος μίλησε στη «Γ» για τον εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, για τις μετεκλογικές συνεργασίες, αλλά και για την Αχαΐα, την οποία όπως λέει, θέλει να δει ξανά να ακτινοβολεί, αποτελώντας «φάρο» πολιτισμού, ιδεών, τουρισμού.

 

EΡ.: Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου;

 

Γιατί επιλέγοντας το ΠΑΣΟΚ επιλέγουν μια ισχυρή Ελλάδα, με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό είναι το δικό μας Προοδευτικό Όραμα για το Μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πορευτεί με ψηλά το κεφάλι στην Ευρώπη και τον κόσμο. Όμως, αυτό απαιτεί να υπερβούμε τις πολιτικές της συντηρητικής διαχείρισης και να κάνουμε τολμηρές αλλαγές με σεβασμό στις αξίες και την κοινωνία. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η διασφάλιση μιας βιώσιμης ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξη που θα συνδέεται με τις ανάγκες του ανθρώπου, με πολιτικές που θα στηρίζουν την ελληνική οικογένεια, τους νέους, χωρίς διακρίσεις. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το κράτος. Αν οι ψηφοφόροι έχουν τον ίδιο στόχο τότε η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη επιλογή.

 

 

ΕΡ.: Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών;

 

Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα δείξει το δρόμο για μια νέα και ισχυρή Ελλάδα. Ο Έλληνας ψηφοφόρος με την ψήφο του θα εκλέξει μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας. Το πραγματικό διακύβευμα είναι αν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στο διχασμό και την λεηλασία των μεσαίων και ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων ή θα προχωρήσουμε με ένα πρόγραμμα που θα έχει ως προτεραιότητα την παραγωγική ανασυγκρότηση στο δρόμο για την 4η βιομηχανική επανάσταση. Γι’ αυτό το λόγο επιθυμούμε κυβέρνηση συνεργασίας. Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί από την πρώτη κάλπη θα έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις αυτοδυναμίας που οδήγησαν στα μνημόνια και την κρίση χρέους.

 

 

ΕΡ.: Τι κλίμα εισπράττετε από τον κόσμο στις περιοδείες σας;

 

Ο κόσμος είναι διχασμένος και κουρασμένος πολύ. Τα τελευταία χρόνια έχουμε περάσει δύσκολα. Η απώλεια, ο θάνατος, η φτώχια και η κοινωνική απαξίωση έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο και αυτό αποτυπώνεται συχνά στο βλέμμα και στο λόγο των συμπολιτών μας.  Υπάρχει όμως και ένα αισιόδοξο κομμάτι μέσα μας, είτε γιατί είμαστε νέοι, είτε γιατί έχουμε παιδιά ή εγγόνια, είτε γιατί η ζωή συνεχίζεται… Κι οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι στην ελπίδα και στην ψήφο του κάθε πολίτη. Όπως και ο κάθε πολίτης θα πρέπει να ψηφίσει συνειδητά και γνωρίζοντας πως η ψήφος του είναι αυτή που θα καθορίσει την άλλη μέρα, τη δική του μέρα… Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ή πει: θα ψηφίσω το κόμμα που ψηφίζουν οι γονείς μου, θα ψηφίσω ένα φίλο, θα ψηφίσω ένα καλό παιδί, έναν που μου είπαν από το γραφείο, το γιατρό ή δικηγόρο που μου “στάθηκαν”… Ε, αυτή τη φορά ο κόσμος πρέπει να ψηφίσει συνειδητά. Όχι ό,τι να ναι, γιατί έτσι έτυχε, αλλά ανθρώπους που έχουν αποδείξει έμπρακτα τι μπορούν να κάνουν. Που έχουν φέρει αποτέλεσμα. Εμείς θα αλλάξουμε το κλίμα που επικρατεί.

 

 

ΕΡ.: Ποιος είναι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προσωπικά ο δικός σας;

 

Σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι να πείσει τον πολίτη που έχει απογοητευτεί από τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος ότι έχουμε προοδευτικό πρόγραμμα κι όραμα. Ανεξάρτητα από το πολιτικό χώρο του καθενός, το ΠΑΣΟΚ θέλει να προσεγγίσει όλα τα κοινωνικά στρώματα και ειδικά τους νέους ανθρώπους αυτού του τόπου που ζήσανε μέσα στην κρίση των μνημονίων. Οι στόχοι μας, το πρόγραμμα μας δηλαδή, δίνει ρεαλιστικές απαντήσεις στα μείζονα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό. Για τον οικονομικό προγραμματισμό που αφορά τα κόκκινα δάνεια, την κοινωνική κατοικία, τη στεγαστική κρίση, την ακρίβεια, την ανισότητα και την ασφάλεια. Αυτά είναι κάποια από τα βασικά θέματα που μας απασχολούν και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης. Γι’ αυτό ζητάμε ισχυρή εντολή  για να μπορούμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο θα δώσει ευκαιρίες στους αδύναμους Έλληνες και θα μειώσει τις ανισότητες. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να ξαναδώ την Αχαΐα να ακτινοβολεί, ως φάρος πολιτισμού, ιδεών, εμπορίου, τουρισμού αλλά και με κέφι, έτσι όπως είχα την τύχη να την γνωρίσω.

 

 

ΕΡ.: Είστε υπέρ των μετεκλογικών συνεργασιών κι αν ναι υπό ποιες προϋποθέσεις;

 

Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι όλοι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν εμποδίζουμε καμία υποψηφιότητα, αλλά επιβάλλεται να εμποδίσουμε την επανεκλογή τους. Έτσι, θα δώσουμε ένα τέλος στον εφιάλτη του λαϊκισμού που αποπροσανατολίζει τον λαό. Αντί να συζητάμε για τις προγραμματικές μας θέσεις, υπονομεύουν τον δημόσιο διάλογο και μας περιορίζουν σε μια στείρα πολιτική, δημιουργώντας  πεδίο συγκρούσεων που απομακρύνει ακόμη περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική. Εμείς θέλουμε ένα κράτος δικαίου, εγγυητή του ελληνικού δημοσίου συμφέροντος. Για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει δεύτερη κάλπη. Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα εκλέξει κυβέρνηση. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να βαδίζει σε αστάθεια, επειδή η ΝΔ θέλει αυτοδυναμία. Η πολιτική σταθερότητα είναι προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μέσα σε αυτές τις διεθνείς συγκυρίες.

 

 

ΕΡ.: Ως άνθρωπος που έχετε υπηρετήσει την Αχαΐα από διάφορες θέσεις, ποιο είναι το όραμά σας για την Αχαΐα του αύριο;

 

Ως κάτοικος και γέννημα θρέμμα του νομού Αχαΐας, έχοντας υπηρετήσει από θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και ως βουλευτή, γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία. Μαζί με τους συνεργάτες μου, πάντα σοβαρός, μεθοδικός, μετρημένος και σχολαστικός στις αποφάσεις που απαιτούνται και αφορούν την κοινωνία μας, διεκδικήσαμε, υλοποιήσαμε και παραδώσαμε έργα που έγιναν με γνώμονα την ευημερία και το γενικό καλό του τόπου μας. Μαζί κάναμε παρεμβάσεις οδοποιίας και υποδομές. Φτιάξαμε τον  Ξενώνα Ογκολογικών Ασθενών η «ΕΛΠΙΔΑ», την ανακατασκευή των Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων, των Νοσοκομείων Πατρών, Αιγίου, Καλαβρύτων και Κέντρων Υγείας. Κάναμε και έργα Παιδείας, όπως τα Πειραματικά Σχολεία Γυμνασίου, Λυκείου, Α.Ε.Ι. Πατρών, 14 Λύκεια, 16 Γυμνάσια, 30 Δημοτικά, 10 Νηπιαγωγεία. Δημιουργήσαμε τον ΧΥΤΑ Ανατολικής Αιγιάλειας (Αιγείρα), τον ΧΥΤΑ Δυτικής Αχαΐας (Φλόκα), το αρδευτικό δίκτυο της Λιμνοδεξαμενής «Ντασκά» (Τριταία), την Πιλοτική Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αγροκτηνοτροφικών Αποβλήτων (ΒΙ.ΠΕ. Πατρών), το ΒΙΟΠΑ στο Γλαύκο, κι άλλες παρεμβάσεις και έργα στους ποταμούς Σελινούντα, Κράθι, Χάραδρο, Μεγανίτη κ.α., τεχνικό εμπλουτισμός υδάτων Νοτιοδυτικής Αχαΐας και ανακαινίσεις κτηνιατρείων.

Ανταποκρίθηκα στην τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας, γιατί θεωρώ χρέος, ευθύνη και υποχρέωση να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ, γιατί σήκωσε δυσανάλογα το βάρος της δημοσιονομικής κρίσης από το 2009. Θεωρώ ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία να εκλεγώ ξανά βουλευτής θα είμαι χρήσιμος στην κοινωνία μας, δουλεύοντας με

Αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement