Connect with us

Μαγειρική

Καρυδοσοκολατόπιτα με σάλτσα σοκολάτας          

Published

on

 

 

Υλικά (για 1 φόρμα 25×35εκ.)

400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

200γρ. βούτυρο, σε κύβους

6 αβγά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

¾ φλιτζανιού αλεύρι

1½ φλιτζάνι καρύδια

Για την επικάλυψη

200ml κρέμα γάλακτος

200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια

1 κουτ. γλυκού μέλι

2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα. Σε μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε φόρμα διαστάσεων 25×35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε μικρό σκεύος να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα επάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα. Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement