Connect with us

Μαγειρική

  Μιλφέιγ με αχλάδια, αμύγδαλα και σάλτσα σοκολάτας    

Published

on

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

8 φύλλα κρούστα για γλυκά

αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ανάλατα (με τη φλούδα τους), κοπανισμένα

1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή

8 αχλάδια μεγαλούτσικα, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος στη μέση

2½ φλιτζάνια σαμιώτικο κρασί γλυκό

2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο

4-5 κομμάτια καρδάμωμο (κακουλέ), σπασμένο

2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

Για τη σάλτσα σοκολάτας

125γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια

125γρ. φυτική κρέμα γάλακτος

λίγο καρδάμωμο σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

λίγη ζάχαρη άχνη

παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, τοποθετείτε τα αχλάδια μπρούμυτα σε ταψί, τα πασπαλίζετε με τη μισή ζάχαρη, τα περιχύνετε με το κρασί και ρίχνετε ανάμεσα γλυκάνισο και καρδάμωμο. Ψήνετε να μαλακώσουν. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας επάνω σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με πινέλο το λαδώνετε και το πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο και καστανή ζάχαρη. Σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία να τελειώσετε με τέσσερα φύλλα. Με ψαλίδι κάνετε δύο παράλληλα κοψίματα κατά μήκος των φύλλων και τα χωρίζετε σε τρεις λωρίδες. Με τρία επίσης παράλληλα κοψίματα κατά πλάτος των φύλλων, τα χωρίζετε σε δώδεκα τετράγωνα. Σκεπάζετε με ένα ακόμη κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Στραγγίζετε τα αχλάδια και μεταφέρετε το ζουμί τους σε σκεύος (αν δεν είναι 2 φλιτζάνια προσθέτετε λίγο κρασί) και, αφού ανακατέψετε μέσα το κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό, του δίνετε μια βράση και το πήζετε. Προσθέτετε ό,τι τριμμένο αμύγδαλο έχει περισσέψει. Τοποθετείτε το ταψί με τα φύλλα στην κάτω σχάρα του φούρνου και τα ψήνετε σκεπασμένα με δεύτερο ταψί για βάρος (το οποίο τοποθετείτε στην παραπάνω σχάρα του φούρνου) για 25 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τα υλικά. Ρίχνετε σε μπολ τα κομμάτια κουβερτούρας και ζεσταίνετε σε σκεύος τη φυτική κρέμα να πάρει βράση. Τη ρίχνετε επάνω από τη σοκολάτα, προσθέτετε το τριμμένο κάρδαμωμο και ανακατεύετε. Για να σερβίρετε, τοποθετείτε ένα τετράγωνο ψημένο φύλλο στο πιάτο. Κόβετε κατά μήκος σε λεπτές φέτες ένα ημισφαίριο ψημένου αχλαδιού. Απλώνετε μία κουταλιά της σούπας κρέμα στο φύλλο και επάνω του απλώνετε τις φέτες αχλαδιού και μία κουταλιά σάλτσα. Σκεπάζετε με δεύτερο κομμάτι φύλλου, κρέμα κρασιού, αχλάδι και σάλτσα σοκολάτας. Τελειώνετε με ένα τελευταίο φύλλο το οποίο πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Ροή ειδήσεων

Advertisement