Χωρίς κατηγορία
Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους
2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα
4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. σούπας κάρυ
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρυ. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.