Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Κοτόπουλο με ξινόμηλα, αμύγδαλα και σταφίδες  

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους

2 ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

μερικά αμύγδαλα ασπρισμένα

4 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες

αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάδα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

1 κουτ. σούπας μέλι

1 κουτ. σούπας κάρυ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το κρασί, το λάδι και το μέλι μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κάρυ. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βυθίζετε στη μαρινάδα για 2 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Κόβετε τέσσερα μεγάλα φύλλα λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και μοιράζετε στη μέση κάθε φύλλου το μαριναρισμένο κοτόπουλο, τα μήλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα. Περιχύνετε με λίγη από τη μαρινάδα, σηκώνετε τις τέσσερις άκρες λαδόκολλας ή αλουμινόχαρτου και με ένα κομμάτι σπάγκου τα δένετε πουγκιά. Τα τοποθετείτε σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement