Connect with us

Μαγειρική

Κέικ σοκολάτας με αμύγδαλα του Ποζιτάνο

Published

on

     

Υλικά (για 10 μερίδες)

200 γρ. κουβερτούρα με 75% κακάο ή παραπάνω

200 γρ. βούτυρο ανάλατο

250 γρ. ζάχαρη ψιλή

5 αυγά, σε κρόκους και ασπράδια

250 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ψιλοτριμμένα σε multi

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο, λεπτοτριμμένο

κακάο ή ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

250 γρ. τυρί μασκαρπόνε

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ. βατόμουρα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ διαμέτρου 23 εκ., με αποσπώμενη βάση, το βουτυρώνετε και το αλευρώνετε. Τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σπάτε τη σοκολάτα σε μικρό σκεύος ή μεταλλικό μπολ και το τοποθετείτε σε μπεν μαρί. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύετε να γίνει λείο μείγμα. Ρίχνετε και τη ζάχαρη και κατόπιν τους κρόκους των αυγών. Τραβάτε προσεκτικά το μπολ από την κατσαρόλα και ενσωματώνετε το τριμμένο αμύγδαλο. Σε δεύτερο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα μέχρι να σχηματίζονται σφιχτές κορυφούλες. Ρίχνετε μέσα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε απαλά τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα της σοκολάτας μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 45΄ ή μέχρι να ροδοψηθεί και οι άκρες του να ξεκολλήσουν από τα τοιχώματα. Το ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Μεταφέρετε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με κακάο ή ζάχαρη άχνη. Διακοσμείτε με τα βατόμουρα. Χτυπάτε σε μπολ το μασκαρπόνε με τη βανίλια και λίγη ζάχαρη άχνη. Κόβετε το κέικ σε κομμάτια και σερβίρετε με μια κουταλιά μασκαρπόνε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement