Connect with us

Πολιτισμός

Το Playback Θέατρο ταξίδεψε μέχρι την Ξάνθη – Βιωματική παράσταση από την ομάδα “Ηχώ”

Published

on

Μια ξεχωριστή παράσταση στην ακριτική Ξάνθη έδωσε η ομάδα Playback Θεάτρου από τη Θεσσαλονίκη, αλλά με πατρινό χρώμα, “Ηχώ“, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017. Μετά από πρόσκληση του φιλολόγου καθηγητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης Αλέξανδρου Δημαρά (φωτο) και των συνδιδασκόντων, η “Ηχώ” ταξίδεψε μέχρι την πόλη της Θράκης, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου να γνωρίσουν το πρωτότυπο αυτό είδος αυτοσχεδιαστικού διαδραστικού θεάτρου στο πλαίσιο του μαθήματος της Θεατρολογίας.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΘΕΑΜΑ
Τα παιδιά μπήκαν αμέσως στο πνεύμα του Playback και με περίσσιο θάρρος και αυθορμητισμό αφηγήθηκαν προσωπικές τους ιστορίες, γεμάτες χιούμορ, φρεσκάδα και ώριμους προβληματισμούς, τις οποίες είδαν να ζωντανεύουν αμέσως πάνω στη σκηνή από τους ηθοποιούς. Το θέαμα εντυπωσίασε και ενθουσίασε τους νεαρούς μαθητές, που έτσι όχι μόνο ψυχαγωγήθηκαν, αλλά και έγιναν κοινωνοί μιας σημαντικής μορφής βιωματικής εκπαίδευσης.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η παράσταση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δ’ Σώματος Στρατού. Συντόνισε η Ελένη Λεβέντη, που εκτέλεσε και χρέη μουσικού, ενώ έπαιξαν οι Ευθυμία Καπαγερίδου, Έφη Μαγούλα, Γιάννης Σέμπρος, Εύη Χριστοπούλου. Οι φωτογραφίες είναι του Πάρη Καμπάκη.


ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του 1ου ΓΕΛ βιωματικό εργαστήριο Playback Θεάτρου από την “Ηχώ” στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ξάνθης “Η αξιοποίηση των θεατρικών τεχνικών στη διδασκαλία και τη σχολική ζωή” που οργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Ξάνθης Άννα Αγγελοπούλου. Οι καθηγητές ξέφυγαν για λίγο από τον καθημερινό τους ρόλο και έγιναν πάλι παιδιά. Έπαιξαν, συνεργάστηκαν, καλλιέργησαν τον αυθορμητισμό και τη φαντασία τους, ανέπτυξαν ομαδικό πνεύμα, αυτοσχεδίασαν, δημιούργησαν, διδάχθηκαν εργαλεία αναβάθμισης της παιδαγωγικής διαδικασίας, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Όποιος εκπαιδευτικός, κοινωνικός ή πολιτιστικός φορέας της Αχαΐας ενδιαφέρεται,  για αντίστοιχη συνεργασία, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα “Ηχώ” ως εξής: τηλ. 6932329732 (Ελένη Λεβέντη), e-mail: [email protected], Facebook, Instagram: Θέατρο Playback Ηχώ.

(από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Γνώμη” στις 16/3/2017)

Ροή ειδήσεων

Advertisement