Connect with us

Αθλητισμός

Στον αγώνα κολλάει, στην προπόνηση όχι

Published

on

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Δεν θα υπάρξει άνθρωπος στον πλανήτη ο οποίος θα προτιμήσει να διεξάγονται οι αναμετρήσεις εν μέσω πανδημίας από το να είναι καλά στην υγεία του.

Σίγουρα η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό όλων και αυτή προέχει απ’ οτιδήποτε άλλο κάνουμε. Όμως το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο δέχεται ακόμα μια δυνατή «γροθιά» στο στομάχι και σιγά-σιγά αργοπεθαίνει. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα στην χώρα, τόσο στις πόλεις που είναι στην κόκκινη ζώνη όσο και σε αυτές που είναι στην κίτρινη.

Όσο αφορά την Αχαΐα που βρίσκεται στην κίτρινη ζώνη δεν βρίσκω τον λόγο, να διακοπεί ένα εσωτερικό πρωτάθλημα που δεν έχει μετακινήσεις εκτός του Νομού έτσι ώστε να υπάρχει και η διασπορά. Και αναφέρω δεν βρίσκω τον λόγο γιατί πολύ απλά μπάλα μπορεί να μην παίζουν επίσημα οι ομάδες, όμως επιτρέπεται να κάνουν προπονήσεις. Προπονήσεις σε ένα γήπεδο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιούν την ημέρα πάνω από τρία σωματεία. Δηλαδή εκεί δεν είναι επικίνδυνο να κολλήσουν οι αθλητές κορωνοϊό;

Εύλογα ερωτήματα, για τα οποία, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάρουμε απαντήσεις. Όμως το να «διώχνεις» έτσι αβίαστα τα νεαρά παιδιά από το γήπεδο είναι από μόνο του καταστροφικό.

Σπρώχνουμε πολύ απλά τα παιδιά μας να ασχοληθούν με κάτι άλλο παρά με τον αθλητισμό. Αυτή είναι η αλήθεια και μην μας κακοφαίνεται, γιατί όταν στον νεαρό αθλητή «κόβεις» την όρεξη και τα φτερά του να βρίσκεται στο γήπεδο και να αγωνίζεται, τότε το σίγουρο είναι ότι θα ψάξει κάτι άλλο για να γεμίσει την ημέρα του και τις ώρες του.

Έχουμε έναν ιό ο οποίος μας λέτε ότι είναι πολύ μεταδοτικός και επικίνδυνος. Εγώ δεν θα διαφωνήσω, αλλά οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, είναι ημίμετρα και έχουν κουράσει όλο τον κόσμο. Τα κλείνουμε όλα δεκαπέντε, είκοσι ημέρες και ησυχάζουμε, παύοντας αυτή την κατάσταση που έχει τρελάνει τον κόσμο.

Πολλές φορές ο γράφων ακόμα και πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα είχε αναφέρει ότι η Γ’ Εθνική που περιλαμβάνει μετακινήσεις εκτός νομού, δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσει από την στιγμή που η πολιτεία δεν μπορεί να στηρίξει αυτά τα σωματεία στην πλήρη εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Τι έκανε λοιπόν; Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και οι ομάδες η μια μετά την άλλη βρισκόντουσαν με κρούσματα με την αγωνιστική δράση να διεξάγεται με συνεχείς διακοπές.

Αρά μιλάμε για ημίμετρα τα οποία αποτελούν χάσιμο χρόνου και δεν λύνουν το πρόβλημα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement