Connect with us

Μπάσκετ

ΟΙ Ελληνες ανεβάζουν στροφές στον Προμηθέα, τα θετικά που κατέγραψε η “Γ” απο το φιλικό με Λαύριο

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Αρκετά συμπεράσματα βγήκαν από τα προχθεσινό νικηφόρο φιλικό του Προμηθέα με το Λαύριο στο «Δ. Τόφαλος» και βοήθησε τον Μάκη Γιατρά να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και ειδικά σε αυτούς που δεν είχαν αγωνιστεί πάρα πολύ.

Παρά τις απουσίες η πατρινή ομάδα έκανε καλή εμφάνιση αλλά ανεξάρτητα από το σκορ ο Πατρινός τεχνικός έβγαλε αρκετά συμπεράσματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Τα βασικά συμπεράσματα που έβγαλε η «Γ» ήταν τα εξής:
Το παιχνίδι το καθάρισαν πάλι οι Έλληνες καθώς ήταν ντέρμπι μέχρι το 35΄ και όλα κρίθηκαν στα τελευταία 5 λεπτά.
Ο Προμηθέας με Μπαζίνα, Μαντζούκα, Βασιλείου, Τανούλη και Τζέιμς πάτησε «γκάζι» και κυριάρχησε στο παρκέ χάρη στους Μαντζούκα και Τζέιμς (πέτυχαν 8 και 7 πόντους αντίστοιχα στην τελευταία περίοδο) και μετέτρεψε το 69-70 σε 77-70 στο 38′, οπότε και κάπου εκεί κρίθηκαν τα πάντα.
Επίσης η πατρινή ομάδα είχε πολυφωνία στην επίθεση αφού είχε πέντε (Γκάρετ, Μίλλερ, Τζέιμς, Μαντζούκας και Χριστοδούλου) παίκτες διψήφιους σε πόντους και αυτό καταγράφεται στα θετικά.
Επιπλέον στα συν είναι πως οι Γκάρετ-Χριστοδούλου πήραν τον περισσότερο χρόνο από τον Γιατρά (κοντά στα 30′) και έδειξαν να βρίσκουν ρυθμό αλλά και ο Τζέιμς ο οποίος βοήθησε σε άμυνα και επίθεση και φαίνεται να βρίσκει τα πατήματά του στη κατάλληλη χρονική στιγμή.
Ένα ακόμα συμπέρασμα είναι ότι οι έδειξαν καλά στοιχεία για μια ακόμα φορά δύο νεαροί. Ο ένας ήταν ο Μαντζούκας και ο άλλος ο Τανούλης ο οποίος δείχνει βελτιωμένος σε σχέση με το ξεκίνημα της περιόδου.
ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΑ ΤΕΣΤ
Να σημειωθεί πως μετά από καιρό η πατρινή ομάδα δεν έχει ούτε ένα κρούσμα covid-19 που τόσο πολύ είχε ταλαιπωρήσει τον σύλλογο τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Οι παίκτες έκαναν τεστ covid-19 την εβδομάδα που πέρασε και βγήκαν «καθαρά» ενώ θα κάνουν και νέα τεστ covid-19 μέσα στην εβδομάδα που ξεκίνησε χθες ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, ΑΥΡΙΟ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Στο αγωνιστικό μέρος, οι παίκτες του Προμηθέα είχαν χθες ρεπό για να ξεκουραστούν και από σήμερα ξεκινούν την προετοιμασία τους ενόψει του επόμενου 15νθημερου που περιλαμβάνει 4 ματς σε 8 μέρες με την αρχή να γίνεται το Σάββατο με τον Άρη.
Οι διεθνείς παίκτες θα επιστρέψουν σήμερα στην Αθήνα και το απόγευμα στην Πάτρα ωστόσο το πιθανότερο είναι πως από αύριο θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις του Προμηθέα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement