Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαϊκή Τράπεζα: Τι υποστηρίζουν δικηγόροι κατηγορουμένων

Published

on

Οι  Πατρινοί  δικηγόροι Κώστας Κρεμμύδας, και Θανάσης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας για λογαριασμό εντολέων τους, μίλησαν στη  «Γ» για τις νεότερες δικαστικές εξελίξεις.

«Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών με το βούλευμά του, υιοθετεί ουσιαστικά την Εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της Αχαϊκής Τράπεζας και παραπέμπει 87 άτομα να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών. Η παραπομπή αφορά το αδίκημα της απιστίας, ενώ το βούλευμα αυτό δεν είναι οριστικό, αφού επιτρέπεται έφεση, για συγκεκριμένους και περιορισμένους νομικούς λόγους.

Η παραπομπή κατηγορουμένων στο ακροατήριο του Δικαστηρίου, δεν σημαίνει και ενοχή αυτών αφού αυτή γίνεται μόνο με ενδείξεις ενοχής και όχι αποδείξεις. Ουσιαστικά, αυτό που ζητά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, είναι να εξεταστούν οι κατηγορίες σε βάρος των κατηγορουμένων από το Δικαστήριο. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη παραπομπή των κατηγορουμένων στο Ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, είναι εσφαλμένη, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί».

-Εξάλλου ο Θανάσης Διαμαντόπουλος, δικηγόρος Πατρών, ο οποίος έχει αναλάβει την νομική εκπροσώπηση εκ των κατηγορουμένων σχολίασε στην «Γ»: «Παραπέμπονται 88 άτομα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δικάσιμο που θα οριστεί από την Εισαγγελία Εφετών. Εμείς ως υπεράσπιση θεωρούμε ότι κανένα αδίκημα δεν έχει διαπραχθεί και ότι η τράπεζα πριν από οποιαδήποτε δανειοδότηση κατά τρόπο εξονυχιστικό ήλεγχε την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των υποψηφίων δανειοληπτών και εξασφαλιζόταν με εμπράγματες ασφάλειες (προσημείωσες, υποθήκες κ.ά.).

Ήταν η μοναδική Τράπεζα, η οποία έδινε ζωή και οξυγόνο στις τοπικές επιχειρήσεις διατηρώντας τες σε ένα βιώσιμο επίπεδο και εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που μαστιζόταν από την ανεργία. Ήταν η μόνη τράπεζα σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές τράπεζες, η οποία με τρόπο ανθρώπινο και φιλικό παρείχε τις υπηρεσίες δανειολήπτες και δεν κατέφευγε αμέσως σε μέτρα πλειστηριασμών και κατοικιών των πελάτων της. Καμία ζημία δεν προκλήθηκε στην τράπεζα».

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement