Connect with us

Αθλητισμός

Ελπιδοφόρα μηνύματα;

Published

on

Μετά την Σούπερ Λιγκ 2 αναμένεται να πάρει σειρά και η Football league, τι θα γίνει με την Γ΄ Εθνική

 

Δεν υπάρχει άνθρωπος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που να μην θέλει να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε όλες τις κατηγορίες.

Το θέμα είναι όμως πώς θα γίνει αυτό και με τι μέτρα προστασίας θα δοθεί έγκριση από τους λοιμωξιολόγους.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι γνωστό και μετά την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 αναμένεται να δοθεί το «πράσινο» φως και στην Football league, όπως προμήνυσε και ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο ίδιος επισήμανε στην τηλεδιάσκεψη με τους ποδοσφαιριστές ότι μέχρι τις 18/1 θα γίνει η έναρξη των προπονήσεων.

Αυτή έγινε με παρουσία 80 ποδοσφαιριστών της Football League, του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του προέδρου του ΠΣΑΠ, Γιώργου Μπαντή με θέμα την έναρξη του εν λόγω πρωταθλήματος.

Ο γενικός γραμματέας του αθλητισμού διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη πως μέχρι τις 18 Ιανουαρίου θα έχουν ξεκινήσει οι ομαδικές προπονήσεις, οπωσδήποτε, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η έναρξη του πρωταθλήματος αναμένεται στα μέσα του Φεβρουαρίου μέχρι το πολύ 15-20 του μηνός.

Μετά λοιπόν από αυτές τις εξελίξεις ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται και για την Γ΄ Εθνική. Το θέμα όμως είναι ότι εδώ μιλάμε για μια κατηγορία ερασιτεχνική, άντε να την ονομάσουμε ημιεπαγγελματική και όχι επαγγελματική. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως και στις ανώτερες κατηγορίες όσον αφορά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Για να ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ 2, αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ 1 και το κόστος των μοριακών τεστ είναι μεγάλο. Όπως είδαμε πέρασαν δύο ολόκληροι μήνες για να καταφέρει η δεύτερη κατηγορία να πάρει το «πράσινο» φως και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Η «Γ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αχαϊκής Γιάννη Μάνιαρη, ο οποίος όπως ανέφερε υπάρχουν επιμέρους δυσκολίες και δεν γνωρίζει αν θα μπορέσουν να λυθούν.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής αν δεν εγγυηθούν τα προαπαιτούμενα» τόνισε ο Γιάννης Μάνιαρης και συνέχισε: «Δηλαδή έρχεται ξαφνικά η απόφαση σε είκοσι ημέρες να ξεκινήσουμε και πώς θα πληρωθούν τα τεστ; Το πρόβλημα με την διαιτησία και τις μετακινήσεις θα έχει λυθεί;

Στο ενδεχόμενο νέας διακοπής τι θα γίνει; Εγγυώνται ότι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα; Γιατί αν δεν υπάρχει μια τέτοια εγγύηση πώς εμείς θα μπούμε στην διαδικασία να ξαναφτιάξουμε την ομάδα μας και στο τέλος να έχουμε μια νέα διακοπή.

Η ΕΠΟ έστειλε αίτηση για έναρξη της Γ΄ Εθνικής με το πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ 1 και διερωτώμαι, πώς θα γίνει αυτό;

Πρώτα λοιπόν πρέπει να λυθούν όλα τα παραπάνω όπως έχουμε αναφέρει και στην επιστολή μας και μετά να ξεκινήσουμε.

Εξάλλου δεν είναι μόνο αυτά. Άντε και λέμε ξεκινάμε, το χρονοδιάγραμμα πώς θα λυθεί; Όσο περνάει ο καιρός όλο και δυσκολεύουν τα πράγματα. Αν ξεκινάει η Football league όπως λένε στις 18/1, πότε θα δοθεί το πράσινο… φως για την Γ’ Εθνική; Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβουμε.

Εγώ προσωπικά το βλέπω πολύ δύσκολο να έχουμε σέντρα στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Εμείς θα προσπαθήσουμε μέχρι τις 15 – 16 Ιανουαρίου να κάνουμε άλλη μια τηλεδιάσκεψη με την παρουσία όλων των ομάδων των ομίλων για να στείλουμε άλλη μια τελειωτική επιστολή ούτως ώστε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι και αν είναι πρόθυμη η διοργανώτρια αρχή να μας λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν».

Ροή ειδήσεων

Advertisement