Connect with us

Αθλητισμός

«Χτύπημα» κάτω από τη μέση

Published

on

 

Η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 1-0 στις καθυστερήσεις από τον Ιωνικό ελέω Μπαΐλη

 

Τι και αν ήθελε να πάρει κάτι από το χθεσινό παιχνίδι η ομάδα της Παναχαϊκής απ’ ό,τι φάνηκε δεν ήταν στο χέρι της.

Οι «κοκκινόμαυροι» ηττήθηκαν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης από τον Ιωνικό με 1-0 λόγω της κακής διαιτησίας του Νίκου Μπαΐλη από τον σύνδεσμο Πρεβέζης.

Ο ρέφερι στο 80΄ της συνάντησης όταν έγινε η πεντάλεπτη διακοπή δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Ομάρ ο οποίος δύο φορές έριξε κουτουλιές στον Αποστολόπουλο ενώ έπιασε από πίσω βίαια και τον Τσερούτι.

Νωρίτερα δε ο ρέφερι δεν έδειξε κάρτα στον τερματοφύλακα του Ιωνικού που έσπρωχνε βίαια τον Τσερούτι ενώ σωστά έδειξε στον Πατάπη που στην ουσία πήγε να προστατέψει τον συμπαίκτη του.

Για μια ακόμα φορά η Παναχαϊκή πέρα από τον αντίπαλο έχει να χειριστεί και τις κακές διαιτησίες. Η ΠΑΕ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου από το προηγούμενο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Πέρα όμως από την διαιτησία και η εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή και το δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν ο βαθμό της ισοπαλίας, αφού και ο αντίπαλος στην ουσία δεν είχε κάνει κάποια μεγάλη φάση.

Το γκολ ωστόσο που ήρθε στις καθυστερήσεις από τον Ομάρ ήταν μια δυνατή «μαχαιριά» για τους κοκκινόμαυρους. Ο Φουρτάδο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα αρχικά προσέκρουσε στο δοκάρι, εν συνεχεία βρήκε στην πλάτη του Κολοβούρη και πάνω στην γραμμή ο Ομάρ την έστειλε στα δίχτυα.

Η ήττα αυτή ωστόσο δεν πρέπει να επηρεάσει τους κοκκινόμαυρους, ο δρόμος είναι μακρύς και χρειάζεται ανασύνταξη δυνάμεων.

ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ ΕΝΤΕΚΑΔΑ ΜΕ ΛΑΡΙΣΑ

Στο αγωνιστικό μέρος η Παναχαϊκή έπαιξε σχεδόν με την ίδια 11άδα του τελευταίου αγώνα, με εξαίρεση τον Πατάπη αντί του τιμωρημένου Λαρέα που είδε την κόκκινη στο ματς της Λάρισας.

Η πατρινή ομάδα προσπάθησε να μπει δυνατά όμως ο Ιωνικός δεν άφηνε πολλά περιθώρια με τη μεγαλύτερη μάχη να γίνεται στη μεσαία γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν κυρίως από τα δεξιά με στόχο να «τρυπήσουν» την άμυνα και από την άλλη πλευρά οι κοκκινόμαυροι έπαιζαν από τα αριστερά με στόχο να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Γιούση χωρίς όμως να προκύψει κάποια σημαντική φάση.

Στο 30΄ υπήρξε εσωτερική αλλαγή από τον Παπαδόπουλο, οι Γιούσης-Αραβίδης άλλαξαν πλευρές με σκοπό να αυξήσουν την πίεση της Παναχαϊκής, η οποία πράγματι πίεσε πιο πολύ και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι Ανάκογλου- Μουστακόπουλος ήταν σε καλή μέρα, είχαν κερδίσει αρκετές μάχες όμως η πατρινή ομάδα δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή με το 0-0 να παραμένει.

Μπορεί οι γηπεδούχοι να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως και ο Ιωνικός ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Ωστόσο η άμυνα της Παναχαϊκής ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά όσες φορές και αν χρειάστηκε.

Έτσι το α΄ ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς συγκινήσεις με το 0-0 να παραμένει και να αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς…

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με 2 αλλαγές ξεκίνησε ο Ιωνικός το β΄ ημίχρονο, πέρασε στο ματς του Παπαγεωργίου-Φουρτάδο αντί των Μουστάκη-Ματσούκα σε αντίθεση με την Παναχαϊκή που δεν έκανε αλλαγή.

Παρά τις αλλαγές, η πατρινή ομάδα ήταν αυτή που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία όταν στο 53΄ ο Αραβίδης μπήκε στην περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 58΄ έγινε η πρώτη κίνηση τακτικής από πλευράς Παναχαϊκής, ο Τσερούτι μπήκε στη θέση του Μπάτροβιτς που δεν είχε βοηθήσει με στόχο να δώσει επιθετική πνοή.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί.

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ

Στο 80΄ είχαμε ένταση στον αγωνιστικό χώρο, ο Τσερούτι πήρε την μπάλα για να εκτελέσει το πλάγιο νομίζοντας ότι ήταν της Παναχαϊκής. Τότε ο Ομάρ τον έπιασε από πίσω βίαια και ήταν η αφορμή να ανάψει το φυτίλι. Οι παίκτες των δύο ομάδων  μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επικράτησε για λίγα λεπτά ένα μικρό κομφούζιο αλλά με την επέμβαση των ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ. το θέμα έληξε.

Μετά την 5λεπτη διακοπή το ματς άρχισε πάλι, ο Παπαδόπουλος έκανε διπλή αλλαγή, έριξε στο ματς τους Κόκα-Μπρους στη θέση των Μουστακόπουλου-Γιούση με την πατρινή ομάδα να γίνεται απειλητική.

Παίζοντας από τα δεξιά, η Παναχαϊκή πίεσε, είχε δυο καλές στιγμές με τις κεφαλιές των Κουσκουνά-Μπρους με το 0-0 να παραμένει.

Η πατρινή ομάδα είχε μια ακόμα ευκαιρία στο 94΄ με την κεφαλιά του Αραβίδη όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Ιωνικό να πετυχαίνει το γκολ στο 98΄, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Φουρτάδο, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο Ομάρ με προβολή έκανε το 0-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Σταμόπουλος, Πατάπης, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς (58′ Τσερούτι), Πλιάτσικας, Κουσκουνάς, Μουστακόπουλος (84′ Μπρους), Γιούσης (84′ Κόκκας).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Ομάρ, Μουστάκης (46΄ Παπαγεωργίου), Κύργιας, Φαζός, Κόρμπος (61′ Νιάσσε), Γκοτσούλιας, Ματσούκας (46΄Φουρταδο), Ρολέ (86′ Μάναλης), Πλατέλλας, Κάστρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement