Connect with us

Αθλητισμός

Θέλει σταθερότητα

Published

on

Η Παναχαϊκή παρουσιάζει δύο πρόσωπα εντός και εκτός έδρας

 

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Δύο διαφορετικά πρόσωπα δείχνει η ομάδα της Παναχαϊκής στα μέχρι τώρα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ αφού στα εντός έδρας βγάζει… από μέσα της το «θηρίο» θέλοντας να καταπιεί… τον αντίπαλο και εκτός έδρας δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας ρεπορτάζ η Παναχαϊκή στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στα πρώτα 30 λεπτά έδειξε ότι πήγε στα Τρίκαλα για να πάρει τη νίκη έστω και με μισό γκολ.

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και φαινόταν απίθανο να σημειωθεί κάποιο τέρμα έστω και με στραβοκλωτσιά αφού στο β΄ μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει, να δημιουργήσει κάποιες φάσεις. Ο Αραβίδης τραυματίστηκε στο 36΄ και έτσι αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει, να απασχολεί δηλαδή δύο με τρεις αντιπάλους επάνω του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιοι διάδρομοι, χάθηκε…

ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΗΡΘΕ, ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΟΧΙ

Αυτό που έχουμε επίσης διαπιστώσει στο εν λόγω πρωτάθλημα είναι ότι όταν σου δύνεται η ευκαιρία να σκοράρεις, αν δεν την εκμεταλλευτείς να την μετουσιώσεις σε γκολ τότε μπορεί να χάσεις και το παιχνίδι.

Στην προκειμένη περίπτωση η Παναχαϊκή έχασε μια μεγάλη φάση στο πρώτο μέρος (20΄) με τον Τσερούτι και οι τρεις βαθμοί της νίκης δεν ήρθαν ποτέ.

Αντίθετα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ξάνθη πετύχαμε γρήγορο γκολ με τον Ανάκογλου και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Και το «κλειδί» λοιπόν σε αυτό το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν είναι την μισή ευκαιρία να την μετατρέπουμε σε γκολ αφού στα αμυντικά μας καθήκοντα μέχρι στιγμής λειτουργούμε θετικά έχοντας μάλιστα και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα μαζί με τον Εργοτέλη και τον Διαγόρα.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα παίζει πολλά παιχνίδια και οι παίκτες δεν είναι «μηχανάκια» αλλά ζωντανοί οργανισμοί με αποτέλεσμα να βγάζουν κούραση από τους συνεχόμενους αγώνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές λύσεις από τον πάγκο με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές (λογικό είναι) να έχουν το άγχος και να μην μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα. Θέλουν χρόνο και γι’ αυτό τον λόγο κανείς δεν πρέπει να τους κατηγορήσει. Όλοι θέλουμε να βλέπουμε να απαρτίζουν την κοκκινόμαυρη ομάδα Πατρινοί ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό θα πρέπει να στηρίζουμε την προσπάθειά τους δίνοντας χρόνο.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ

Ο Εργοτέλης μπορεί να μην έχει τα μεγάλα ονόματα όμως δείχνει να έχει ένα πολύ καλό και δουλεμένο σύνολο. Πάντα σε παιχνίδια ομαδικά όπως είναι το ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το σύνολο και όχι οι μονάδες. Η ομάδα της Κρήτης πήρε ένα τεράστιο «διπλό» σε μια πολύ δυνατή έδρα όπως είναι της Νίκαιας με 3-2 και η μεταξύ μας διαφορά έφτασε στο -7. Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα η Παναχαϊκή όταν χάνει βαθμούς από ομάδες όπως τα Τρίκαλα, τον Καραϊσκάκη και ούτω καθεξής θα μπορέσει να κυνηγήσει την πρώτη θέση…

Φυσικά τίποτα δεν έχει τελειώσει, έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας, απλά πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους έτσι ώστε να βρουν τι φταίει.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ

Ίσως το παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής την Κυριακή με τον Διαγόρα στην Αγυιά να είναι ένα από τα πιο δύσκολα, που έχει δώσει μέχρι σήμερα η Παναχαϊκή. Όχι γιατί ο Διαγόρας είναι το μεγάλο όνομα, το φόβητρο της κατηγορίας, αλλά πρόκειται για μια ομάδα που έχει τον ενθουσιασμό του «πρωτάρη» στην κατηγορία, ενώ παράλληλα η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη αφού μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Έτσι λοιπόν αν οι «κοκκινόμαυροι» δεν θέλουν να απομακρυνθούν κι άλλο από την κορυφή χάνοντας την διεκδίκηση των δύο πρώτων θέσεων θέλουν πάση θυσία τη νίκη.

 

Πραγματοποιήθηκαν τα τεστ

Σε νέα τεστ covid-19 υποβλήθηκε χθες το πρωί το ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Διαγόρα. Τα αποτελέσματα αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα το πρωί.

 

 

Αναμονή για Αραβίδη, θετικά μηνύματα για Κουσκουνά

ARAVIDIS

Χθες το πρωί η ομάδα της Παναχαϊκής πραγματοποίησε προπόνηση ενόψει του κρίσιμου εντός έδρας αγώνα με τον Διαγόρα. Στην προπόνηση δεν έλαβε μέρος ο Χρήστος Αραβίδης ο οποίος τραυματίστηκε στο εκτός έδρας ματς με τα Τρίκαλα και αναμένεται σήμερα η ιατρική εκτίμηση. Όσο αφορά τον Νίκο Κουσκουνά χθες έλαβε μέρος της προπόνησης και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για το παιχνίδι με τον Διαγόρα.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ

Έξι ματς χωρίς γκολ

Πολύ καλά στέκεται κάτω από την εστία του ο έμπειρος πορτιέρο της Παναχαϊκής Ανδρέας Κολοβούρης. Ο «κοκκινόμαυρος» κίπερ κρατάει ανέπαφη την εστία του σε έξι παιχνίδια και φυσικά έχει συμβάλει στο ότι η Παναχαϊκή διαθέτει μια από τις καλύτερες άμυνες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 μετά από 12 αγωνιστικές μαζί με τον Εργοτέλη και τον Διαγόρα.

 

Ο Τσακαλίδης σφυρίζει στην Αγυιά

Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής ορίστηκε να διευθύνει την βραδινή αναμέτρηση (8:30 μ.μ.) της Παναχαϊκής με τον Διαγόρα Ρόδου την Κυριακή στην Αγυιά για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2.

Βοηθοί του θα είναι, ο Ισίδωρος Αρμακόλας (Κυκλάδων) και ο Θεόδωρος Γουρνιάς (Ανατολικής Αττικής).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής με τους διαιτητές που θα το διευθύνουν έχει ως εξής:

ΑΥΡΙΟ (06/03)

Νίκαια (14:45): Ιωνικός-Ξάνθη (ΕΡΤ3)

(Τάσης- Φίλος-Βογιατζής/Κατόπης)

ΚΥΡΙΑΚΗ(07/03):

Παγκρήτιο (13:30): Γ.Σ. Εργοτέλης- Δόξα Δράμας (ΕΡΤ Sports 4)

(Θεοχάρης- Καλλής- Αναστασίου/Κουκουράκης)

Άγιοι Ανάργυροι(13:45): Α.Ε. Καραϊσκάκης- Ο.Φ. Ιεραπετρας (ΕΡΤ Sports 3)

(Μπούμπας- Διαμαντής- Σκορδίλης/Τσιμεντερίδης)

Περιβόλια (14:45): Χανιά-Λεβαδειακός (ΕΡΤ Sports)

(Αγγελάκης- Σάββας- Βεργέτης/Κρασαγάκης)

Φιλιππούπολη (14:45): Απόλλων Λάρισας- Τρίκαλα (ΕΡΤ Sports 2)

(Τακίδης-Τυριακίδης-Δέλλιος/Βουρνέλης)

Γήπεδο Παναχαϊκής (20:30): Παναχαϊκή- Διαγόρας (ΕΡΤ3)

(Τσακαλίδης- Αρμακόλας- Γουρνιάς/Αντωνίου)

 

ΣΚΟΡΕΡ: Πάντα πρώτος ο Κάστρο

Στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ παραμένει ο Κάστρο του Ιωνικού παρά το γεγονός ότι στο προχθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Εργοτέλη δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ.

Ο έμπειρος επιθετικός απολαμβάνει την μοναξιά των 7 τερμάτων οδηγώντας την κούρσα των σκόρερ. Στη 2η θέση βρίσκεται ο Γκίνη του ΟΦ Ιεράπετρας, έχοντας συγκάτοικο τον πρώην ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής και νυν του Διαγόρα, Μιχάλη Μπαστακό.

Στην 3η θέση παραμένουν οι «κοκκινόμαυροι» Αραβίδης-Μπάτροβιτς.

Αναλυτικά ο πίνακας των σκόρερ

7 ΓΚΟΛ: Κάστρο (Ιωνικός).

4 ΓΚΟΛ: Γκίνη (ΟΦΙ), Μπαστακός (Διαγόρας Ρόδου),

3 ΓΚΟΛ: Μπάτροβιτς (Παναχαϊκή), Διαμαντόπουλος (Χανιά), Τζιώρας (Λεβαδειακός), Αραβίδης (Παναχαϊκή), Μπιανκόνι (Λεβαδειακός), Τσέλιος (Εργοτέλης).

2 ΓΚΟΛ: Κουσκουνάς (Παναχαϊκή), Γιούσης (Παναχαϊκή), Ευθυμίου (Τρίκαλα), Αλμπάνης (Τρίκαλα), Σταματής (Τρίκαλα), Ομάρ (Ιωνικός), Μαραθωνίτης (Καραϊσκάκης), Καπνίδης (Ξάνθη), Μανουσάκης (Εργοτέλης), Μπουτσάκης (Εργοτέλης), Αγγελόπουλος (Δόξα Δράμας), Τάτος (Ξάνθη), Μπουρσέλης (Εργοτέλης), Κόνραντ (Εργοτέλης), Νίλι (Λεβαδειακός), Μενσά (Δόξα Δράμας), Ρόλε (Ιωνικός), Πλατέλας (Ιωνικός), Βασιλόγιαννης (Χανιά).

1 ΓΚΟΛ: Κόκας (Παναχαϊκή), Τζαλόσι, Σουλιώτης, Σκόνδρας (Τρίκαλα), Μυτίδης, Μύγας, Λιάγκας, Πολέτο (Λεβαδειακός), Ντάλα Κόστα, Μπαράτα, Λεμονής (ΟΦΙ), Ντοριβάλ, Γεωργίου, Λινάρδος, Κοντοχρήστος (Διαγόρας Ρόδου), Μπριλάντε, Θυμιάνης, (Ξάνθη), Μπραμπίγια (Χανιά), Δεινόπαπας, Δούμτσιος, Λόβριτς (Καραϊσκάκης), Πατρινός (Εργοτέλης), Μαυρίας, Βάντερσον (Δόξα Δράμας), Αθανασιάδης, Μπάμπης, Μπαστιάνος (Απόλλων Λάρισας), Μασένα (Χανιά), Έμπερτ (Ξάνθη), Νιάσε (Ιωνικός), Αλάεθ (Διαγόρας Ρόδου), Άντερσον (Δόξα Δράμας), Ομπράντοβιτς (Απόλλων Λάρισας), Σμυρλής (Διαγόρας Ρόδου), Νίκας (Λεβαδειακός), Βογιατζής (ΟΦΙ), Ριζογιάννης (Τρίκαλα), Aνάκογλου (Παναχαϊκή), Μεχία (Λεβαδειακός), Δημόπουλος (Λεβαδειακός).

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Θυμιάνης (Ξάνθη), Σουλιώτης (Τρίκαλα).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement