Connect with us

Αθλητισμός

Η πίεση είναι μεγάλη

Published

on

 Μετά το αποτέλεσμα της Ξάνθης η Παναχαϊκή αναζητά μόνο «τρίποντο» στην Κρήτη

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ήταν που ήταν στραβό το κλήμα ήρθε και η νίκη της Ξάνθης στο εξ αναβολής παιχνίδι επί της Δόξας (1-0) για να «στριμώξει» για τα καλά τους «κοκκινόμαυρους» με αποτέλεσμα η Παναχαϊκή να υποχωρήσει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Αυτό σημαίνει ότι στο κυριακάτικο παιχνίδι στην Κρήτη για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2 το αποτέλεσμα είναι μόνο ένα, η νίκη.

Η βαθμολογική διαφορά με τα Τρίκαλα είναι στους τρεις βαθμούς και αυτό σημαίνει ότι οι «κοκκινόμαυροι» βρίσκονται για μια ακόμα φορά με την πλάτη στον τοίχο κι αισθάνονται απειλή ότι θα μείνουν ακόμα και εκτός 6άδας.

Η δυστοκία της ομάδας στο σκοράρισμα δυστυχώς την έχει φέρει σε αυτή τη θέση χάνοντας αρκετούς βαθμούς ακόμα και εντός έδρας. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση και αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας να παρθούν οι τρεις βαθμοί.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε καμία περίπτωση οι παίκτες της Παναχαϊκής δεν πρέπει να παρασυρθούν επειδή η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται στα χαμηλά του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΟΦΙ στο ντέρμπι ουραγών με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη πήρε ένα σπουδαίο «διπλό» με 3-2 και αυτό τους δίνει ψυχολογία για την συνέχεια.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση των «κοκκινόμαυρων» ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΙ.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές, εκτός του Χρ. Αραβίδη έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης και αερόβιας ικανότητας χαμηλής έντασης ενώ στην συνέχεια εκτέλεσαν πρόγραμμα ειδικής υποομαδικής επιθετικής τακτικής.

 

 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΑΤΡΑ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Στην Αθήνα βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο έμπειρος φορ της Παναχαϊκής Χρήστος Αραβίδης ο οποίος πραγματοποίησε συγκεκριμένες φυσικοθεραπείες για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στην Πάτρα και να μπει κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας και στην πορεία θα δείξει εάν μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή Χρήστο Παρασκευόπουλο.

  • Σήμερα το πρωί όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος της Παναχαϊκής θα υποβληθούν στα καθιερωμένα τεστ covid-19 που ισχύουν για τους 2 επόμενους αγώνες.

 

«Χρυσό» το γκολ του Σρόιεν

Μια πολύ σημαντική νίκη σημείωσε χθες η ομάδα της Ξάνθης σε εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Δόξας Δράμας και πλαισιώθηκαν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς αφήνοντας πίσω την Παναχαϊκή στην 6η θέση με 18 βαθμούς.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης επιτεύχθηκε στο 31΄ από τον Σρόιεν.

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

(14η αγωνιστική)

Λεβαδειακός- Εργοτέλης (13/3)

Διαγόρας-Απόλλων (13/3)

Χανιά-Καραϊσκάκης (13/3)

Τρίκαλα-Ιωνικός (13/3)

Δόξα Δράμας-Ξάνθη (14/3)

ΟΦ Ιεράπετρας-Παναχαϊκή (14/3)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 13 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                      ΓΚ.       Β.

Εργοτέλης                 18-6     28

Διαγόρας                   12-6     26

Λεβαδειακός             16-7     24

Ιωνικός                      15-11    22

Ξάνθη                        10-8    20

Παναχαϊκή               12-7     18

Τρίκαλα                   10-10    15

Χανιά                        7-8       15

Δόξα Δράμας           7-21     11

Απόλλων Λαρ.          5-7      11

Καραϊσκάκης           8-22    7

Ιεράπετρα                11-19    7

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας και Δόξα Δράμας.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

«Ανταγωνιστικό αλλά όχι το καλύτερο»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Χρήστος Παρασκευόπουλος μίλησε στο Sdna μαζί με άλλους τέσσερις προπονητές της Σούπερ Λιγκ 2 για το πρωτάθλημα.

Ο νεαρός τεχνικός δήλωσε ότι το εν λόγω πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό αλλά όχι το καλύτερο αφού λείπει η ποιότητα ενώ ξεχωρίζει τον Εργοτέλη και την Ξάνθη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το φετινό πρωτάθλημα

«Το πρωτάθλημα είναι το πιο ανταγωνιστικό αλλά όχι το καλύτερο από πλευράς ποιότητας».

 Ποια ομάδα ξεχωρίζει

«Σταθερότητα επιδεικνύει ο Εργοτέλης, λόγω του ότι είναι μία ομάδα πολύ νεανική, έχει πλούσιο ρόστερ και είναι χρόνια μαζί…

Ο πρώτος γύρος της Ξάνθης δεν ήταν τόσο καλός, αλλά θεωρώ ότι στην συνέχεια μπορεί να ανακάμψει. Το ίδιο θεωρώ και για την Παναχαϊκή για την ομάδα μας, γιατί έχουμε απολέσει πάρα πολλούς βαθμούς, με τα σκαμπανεβάσματα που έχουμε και εκτός έδρας, αλλά και εντός έδρας, με μικρότερες ομάδες».

Για τα συνεχόμενα ματς

«Τα συνεχόμενα παιχνίδια έχουν επηρεάσει την απόδοση των ομάδων, αλλά και την ποιότητα των αναμετρήσεων. Φαίνεται ξεκάθαρα η κόπωση των ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τόσο μεγάλο θέαμα με πολλά γκολ στα παιχνίδια».

Για την διαιτησία

«Η διαιτησία είναι όπως είναι πάντοτε. Υπάρχουν στιγμές που κάνει λάθη. Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αυτό που θέλουμε να πιστεύουμε είναι ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και τίποτα άλλο».

Σασπένς μέχρι το τέλος

«Νομίζω ότι μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα έχει το ίδιο σασπένς».

Για την είσοδο στην εξάδα

«Όλες οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την είσοδό τους στην εξάδα… Θα έχουμε πολλές εκπλήξεις πιστεύω».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement