Connect with us

Μαγειρική

Γαρίδες με δεντρολίβανο και αρωματικό λάδι σκόρδου   

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

8 γαρίδες μεγάλες

2/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο, χωρίς τις φύτρες, κομμένο στη μέση

2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

ή 1 κοφτή κουτ. σούπας αποξηραμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, τα φυλλαράκια, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε νιφάδες

ή 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη

2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

1 κουτ. γλυκού μέλι

χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μικρό σκεύος ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και το βάζετε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά να ζεσταθεί καλά το λάδι, χωρίς να καπνίσει. Αποσύρετε, αφήνετε το ελαιόλαδο να κρυώσει και να πάρει τα αρώματα από τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά. Όσο πιο πολλές ώρες το αφήσετε τόσο πιο καλά θα αρωματιστεί το λάδι. Το περνάτε από λεπτό σουρωτήρι και το βάζετε σε μπολ. Ρίχνετε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό σε μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Σε άλλο μπολ ενώνετε τη μουστάρδα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Αν θέλετε, κρατάτε την ουρά. Αφαιρείτε το μαύρο έντερο με μαχαίρι. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το αρωματικό ελαιόλαδο και, μόλις κάψει, προσθέτετε τις γαρίδες. Τις ψήνετε για 2 λεπτά από την μια πλευρά και μόλις αλλάξουν χρώμα και από την άλλη. Προσθέτετε το μίγμα του σκόρδου με τα μυρωδικά και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μίγμα με τη μουστάρδα, το μέλι, το λεμόνι και την πάπρικα. Ανακινείτε καλά το τηγάνι να πάει παντού η σάλτσα και μετά από 3 λεπτά αποσύρετε. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους ζεστές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement