Connect with us

Μαγειρική

Αρνάκι με γιαούρτι και σκόρδο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

1 κιλό μπούτι από αρνάκι, κομμένο μερίδες

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο

2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος (ή ελαιόλαδο)

5 αβγά

4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά πάνω σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κρέας. Ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο με το γιαούρτι. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο γιαούρτι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το μίγμα πάνω από το αρνάκι. Ανακινείτε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το βράσιμο για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε με βραστές πατάτες περιχυμένες με τη σάλτσα του φαγητού και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement